FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 3. svibnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati.
ZAGREB, 3. svibnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Državno odvjetništvo zatražilo je odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv Branimira Glavaša zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, izjavio je jučer novinarima predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, a potvrdila glasnogovornica Državnog odvjetništva RH. Branimira Glavaš tim je povodom izjavio kako je "riječ o politički montiranom procesu kojemu je cilj srušiti vlast u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji". "Hrvatska je država koju sam stvarao i meni je prvom interes da se razjasne svi zločini iz Domovinskog rata. Kada bi moja domovina bila ugrožena, i danas bi ju branio na isti način, zbog čega sam ponosan", rekao je Glavaš.

ZAGREB - Knjige Adolfa Polegubića "Povratak, integracija ili asimilacija - razgovori o hrvatskoj dijaspori" i "Boja plavetnila - Frankfurtski fragmenti" predstavljene su sinoć na Tribinama grada Zagreba. Knjiga "Povratak, integracija ili asimilacija - razgovori o hrvatskoj dijaspori" sadrži petnaest razgovora koje je Polegubić vodio od 2002. do 2005., kao glavni urednik mjesečnika hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj "Živa zajednica". Knjiga govori o tri odrednice s kojima se hrvatski iseljenici suočavaju - s povratkom, integracijom i asimilacijom, koja ih, kao gubitak nacionalnog i kulturnog identiteta, danas najviše muči, ocijenio je recenzent Danijel Labaš.

ZAGREB - Glazbeno scenskom priredbom "Kad starom cestom putujete prema moru... Podlapača, Udbina i Boričevac - tri hrvatska križna puta" u znak sjećanja na hrvatske stradalnike, organizacija "Krug prijatelja" sinoć je u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ) obilježila 61. godišnjicu stradanja Hrvata na Bleiburgu. Na priredbi, od koje su prihodi namijenjeni gradnji Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, glumci i akademski glazbenici su riječju i glazbom "prepričali" i podsjetili na događaje i stradanja toga kraja. Udbina i Boričevac dva su iz niza ličkih naselja čiji su stanovnici 1941. i 1942. nepovratno protjerani, a poslije toga i teško proganjani. Podlapac se 1945. manjim dijelom uspio vratiti, a 1991. opet je bio izvrgnut uništenju.

SPLIT - U okviru proslave velikog splitskog blagdana sv. Duje, koji se središnje slavi 7. svibnja, sinoć je u Dioklecijanovim podrumima otvoren tradicionalni 31. Međunarodni praznik cvijeća. Manifestaciju je organiziralo poduzeće Parkovi i nasadi pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, grada Splita i Turističke zajednice grada. Na Prazniku cvijeća ove godine sudjeluje 120 izlagača iz Splitsko-dalmatinske županije te Slovenije, Italije, Češke, Crne Gore i BiH.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u ožujku ove godine bila je veća za 0,2 posto u odnosu na veljaču, dok je na godišnjoj razini, prema ožujku prošle godine, zabilježen rast od 4,2 posto, desezonirani su podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku. Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od travnja 2005. do ožujka 2006. u usporedbi s istoimenom proizvodnjom iz razdoblja od travnja 2004. do ožujka 2005. bila je pak veća za 5,6 posto.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za veljaču ove godine iznosila je 4.405 kuna, što pokazuje nominalni pad za 1,2 posto ili za 53 kune, a realni za 2 posto u odnosu na siječanj. Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za veljaču u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je pak viša za 5 posto ili za 212 kunu, a realno za 1,4 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Za razdoblje od siječnja do veljače ove godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama iznosila je 4.431 kunu. To je u odnosu na isto razdoblje 2005. nominalno više za 5,1 posto ili za 216 kuna, a realno za 1,3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙