FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I S P R A V A K HNA6995 SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Molimo korisnike da u petoj vijestipo redu koja počinje s toponimom Milano isprave drugu rečenicu kojapočinje sa "Srbiji je 30. svibnja u ponoć istekao rok za izručenjeMladića Haškome sudu (ICTY)"... umjesto 30. svibnja, koji je greškomnapisan, stave 30. travnja.
ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Molimo korisnike da u petoj vijesti po redu koja počinje s toponimom Milano isprave drugu rečenicu koja počinje sa "Srbiji je 30. svibnja u ponoć istekao rok za izručenje Mladića Haškome sudu (ICTY)"... umjesto 30. svibnja, koji je greškom napisan, stave 30. travnja.

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Dajemo pregled vijesti iz svijeta do 15,30 sati.

RIM - Talijanski premijer Silvio Berlusconi predao je u utorak ostavku svoje vlade talijanskom predsjedniku Carlu Azegliu Ciampiju, objavio je ured talijanskog predsjednika. Berlusconijeva ostavka omogućuje sastavljanje nove vlade pobjedniku nedavnih parlamentarnih izbora, čelniku koalicije lijevog centra Romanu Prodiju.

ZAGREB - Žalbeno vijeće Haškog suda zakazalo je za srijedu poslijepodne izricanje presude dvojici Hrvata iz BiH Mladenu Naletiliću - Tuti i Vinku Martinoviću - Šteli, nepravomoćno osuđenima prije tri godine na 20 i 18 godina zatvora zbog ratnih zločina na širem području Mostara. Naletilić, bivši zapovjednik Kažnjeničke bojne Hrvatskog vijeća obrane (HVO), i Martinović, zapovjednik Antiterorističke postrojbe "Mrmak" iz sastava Kažnjeničke bojne, osuđeni su 31. ožujka 2003. na 20 i 18 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, kršenja ratnog prava i običaja i teških povreda Ženevskih konvencija počinjenih protiv Bošnjaka na području općina Mostara i Jablanice od travnja 1993. do siječnja 1994. godine, tijekom hrvatsko-bošnjačkog sukoba u BiH.

ZAGREB - Europa jako puno ulaže u kulturu i zato je apsolutno prikladno da Europski tjedan u Hrvatskoj počne jednim kulturnim događajem, rekao je u utorak u Zagrebu vođa delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert tijekom predstavljanja monografije "Europa 2020". Predstavljanjem monografije, koja sadrži gotovo 250 plakata iz dvaju međunarodnih natjecanja u dizajnu plakata 2002. i 2005., održanih u sklopu projekta "Europa 2020", počeo je 6. Europski tjedan u Hrvatskoj, koji će trajati do srijede, 10. svibnja. Autor monografije je ugledni hrvatski dizajner Boris Ljubičić. Projekt "Europa 2020" organizirali su Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i Hrvatsko dizajnersko društvo, uz potporu Ministarstva kulture RH i Delegacije Europske komisije kako bi autori kroz vizualno oblikovanje plakata izrazili svoje promišljanje europske bliže budućnosti.

CAPE CANAVERAL - Astronautkinja Eileen Collins, prva žena koja je bila zapovjednica jednog američkog svemirskog broda, odlazi iz NASA-e, objavila je Američka svemirska agencija. Collins, koja je bila u četiri misije space shuttlea, rekla je da želi više vremena provoditi sa svojom obitelji i posvetiti se drugim interesima. "Napuštam posao astronautkinje s divnim uspomenama, ali i velikim očekivanjima od naše zemlje što se tiče budućnosti svemirskih istraživanja", rekla je. Collins (49) je počela raditi za NASA-u 1991. Postala je prva žena pilot shuttlea 1995., a četiri godine kasnije je bila prva žena zapovjednica američkog svemirskog broda.

MILANO - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte rekla je u utorak da još nije iz Srbije dobila vijesti o napretku u hvatanju odbjeglog osumnjičenika za ratne zločine, bosanskog Srbina Ratka Mladića. Srbiji je 30. svibnja u ponoć istekao rok za izručenje Mladića Haškome sudu (ICTY), a Europska unija upozorila je da će neispunjenjem tog zahtjeva Srbija ugroziti svoj proces približavanja EU-u. "Mladić je još uvijek u bijegu", rekla je Del Ponte novinarima u govoru na milanskome sveučilištu Bocconi, te dodala: "Vidjet ćemo sutra jesu li ga priveli i uhitili". "Sutra ćemo usvojiti stajalište o suradnji s Beogradom", dodala je. Mladić (64), koji se tereti za ratne zločine kao zapovjednik vojske bosanskih Srba koja je 1995. počinila pokolj nad 8.000 muslimana, u bijegu je od 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙