FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen Susret hrvatske katoličke mladeži

PULA, 30. travnja 2006. (Hina) - Misnim slavljima u župama diljemIstre, te druženjima s domaćinima danas je završen Susret hrvatskekatoličke mladeži, koji je okupio oko 18 tisuća mladih hrvatskihkatolika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Vojvodine te katoličkihmisija iz Austrije i Njemačke.
PULA, 30. travnja 2006. (Hina) - Misnim slavljima u župama diljem Istre, te druženjima s domaćinima danas je završen Susret hrvatske katoličke mladeži, koji je okupio oko 18 tisuća mladih hrvatskih katolika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Vojvodine te katoličkih misija iz Austrije i Njemačke.

U porečkoj Eufrazijevoj bazilici danas su misu služili apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Francisco J. Lozano i porečko-pulski biskup Ivan Milovan. U pulskoj crkvi sv. Antuna misu je predvodio dubrovački biskup Želimir Puljić, dok je zadarski nadbiskup mons. Ivan Prenđa misu služio u crkvi sv. Eufemije u Rovinju.

U umaškoj župnoj crkvi euharistijsku službu predvodio je zagrebački pomoćni biskup Josip Mrzljak, dok je drugi pomoćni zagrebački biskup mons. Vlado Košić misu za mlade služio u autokampu Lanterna kod Tara i to za sve mlade koji su u tom autokampu noćili.

Šibenski biskup Ante Ivas misu je služio u pazinskoj župnoj crkvi, dok je banjolučki biskup Franjo Komarica predvodio misu u Dubrovi, nedaleko od Labina.

Svečano je bilo i u ostalim istarskim župama, gdje su mise, na kojima su bili i sudionici Susreta hrvatske katoličke mladeži, služili domaći župnici.

Ovogodišnji Susret hrvatske katoličke mladeži održan je pod sloganom "Učitelj je ovdje i zove te". Središnji i najsvečaniji dio Susreta bilo je veliko euharistijsko slavlje održano sinoć u pulskoj Areni, a koje je uz koncelebraciju 270 svećenika, 15 biskupa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te papinskog nuncija u Hrvatskoj Francisca J. Lozana, predvodio kardinal Josip Bozanić,

Uspješan domaćin i organizator Susreta hrvatske katoličke mladeži bila je porečko-pulska biskupija, kojoj je, u ime svih sudionika, na gostoprimstvu zahvalio i sam kardinal Josip Bozanić. Svim istarskim obiteljima, a bilo ih je pet tisuća, koje su u svoje domove prihvatile oko 12 tisuća mladih, zahvalio je porečko-pulski biskup Ivan Milovan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙