FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 29. travnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 29. travnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

PULA - Pod geslom "Učitelj je ovdje i zove te", u pulskoj je Areni poslijepodne počeo dvodnevni Susret hrvatske katoličke mladeži na kojemu sudjeluje oko 18 tisuća mladih iz svih hrvatskih biskupija, mladi katolici Hrvati iz Vojvodine i Slovenije, iz katoličkih misija u Austriji i Njemačkoj, te čak 600 mladih iz Bosne i Hercegovine. "Tu smo zajedno da se družimo, radujemo i slavimo Onoga koji nas je doveo u Pulu. Isus iz Nazareta naš je pravi domaćin, a on traži našu mladost i ne odustaje od nas", poručio je mladim katolicima na otvaranju Susreta u ime domaćina duhovnik za mlade Porečko-pulske biskupije Darko Zgrablić. Susret hrvatske katoličke mladeži završava sutra.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) večeras je zatvoreno pet međunarodnih sajmova pod zajedničkim nazivom "Građenje i opremanje", a riječ je o međunarodnim sajmovima graditeljstva, obrtništva, alatnih strojeva i alata, zavarivanja i antikorozivne zaštite. Sajmovi "Građenje i opremanje" najveća su sajamska manifestacija na ZV-u po broju izlagača i izložbenoj površini u prvoj polovici godine. Tako se od 25. travnja na 85 tisuća četvornih metara predstavilo ukupno 1.562 izlagača iz 32 zemlje. Tijekom pet dana trajanja sajmova održano je niz niz stručno-popratnih aktivnosti, kao što su Dan graditelja i tradicionalni Obrtnički forum, na kojem je bilo riječi o prilagodbi obrtništva zahtjevima Europske unije.

VUKOVAR - Prigodnim kulturnim programom u kino dvorani u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, Zajedničko vijeće općina (ZVO) obilježilo je danas 150. obljetnicu rođenja hrvatskoga i svjetski poznatog izumitelje i istraživača na polju elektrotehnike, Nikole Tesle. Obilježavanje 150. obljetnice rođenja Nikole Tesle u organizaciji ZVO-a održano je pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Pozdravljajući brojne uzvanike predsjednik ZVO-a Dragan Crnogarac naglasio je kako "mnoge Tesline snove danas živimo kao stvarnost". "Neka se mostovi koje je Tesla izgradio između Srba i Hrvata nikada ne sruše", dodao je. U predvorju kino dvorane potom je otvorena izložba eksponata iz Muzeja Nikole Tesle iz Beograda, u kojem se od 50-tih godina 20- stoljeća nalazi pohranjena cjelokupna Teslina ostavština.

ZAGREB - Članovi Glavnog stana HSP-a jednoglasno su danas, na sjednici u Sesvetama, za novog predsjednika izabrali saborskog zastupnika HSP-a iz Siska Peju Trgovčevića. Peju Trgovčevića na tu je dužnost kandidirao predsjednik stranke Anto Đapić nakon smrti bivšeg predsjednika Glavnog stana Velimira Kvesića. Novoizabrani predsjednik Glavnog stana HSP-a izjavio je za Hinu da će glavninu svojih aktivnosti u idućem razdoblju usmjeriti u što bolju koordinaciju HSP-ovih županijskih vijeća i ogranaka kako bi ta stranka spremno dočekala iduće parlamentarne izbore. Najavio je da će u iduća dva i pol mjeseca obići sva stranačka županijska vijeća te osnovati ogranke HSP-a ondje gdje ih nema.

NJIVICE - Mreža hrvatskih ekoloških udruga "Plavi forum" - upozoravajući na opasnosti od izgradnje golfskih terena - organizirala je danas, u povodu Svjetskog antigolf dana, akciju na 17 mjesta uz jadransku obalu, a na konferenciji za novinstvo u Njivicama na Krku eko-aktivisti su objasnili koje su to opasnosti. Predstavnici "Plavog foruma" od ovlaštenih tijela zatražili da restriktivnije izdaju dozvole za izgradnju tih terena kako bi se zaštitili eko-sustavi. Ekolozi ističu da je to najočitije u Istri, gdje se namjeravaju izgraditi 22 golfska igrališta. Mreža ekoloških udruga upozorila je da su golfski tereni veliki potrošači vode, ističu da jedno golfsko igralište troši vode kao grad od 8000 stanovnika, a osim toga tereni troše iznimno mnogo pesticida, dok je korist za lokalnu zajednicu zanemariva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙