FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sućut predsjednika Mesića obitelji Marka Vojkovića

ZAGREB, 30. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatskeuputio je sućut obitelji preminuloga televizijskog novinara iurednika, Marka Vojkovića, priopćio je Ured Predsjednika Republike.
ZAGREB, 30. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske uputio je sućut obitelji preminuloga televizijskog novinara i urednika, Marka Vojkovića, priopćio je Ured Predsjednika Republike.

"Marko Vojković ostat će zapamćen kao jedan iz male skupine entuzijasta koji su nerazdvojno povezani s počecima televizije u Hrvatskoj, i koji je tome mediju poklonio najbolje godine svojega života. Osobito je važan njegov doprinos uspostavljanju i širenju Informativnog programa, kao i formiranju vanjsko-političkoga programa.

Smrću Marka Vojkovića odlazi još jedan od ljudi koji su udarili temelje današnje Hrvatske televizije i učinili medij televizije važnim čimbenikom društvene i političke scene", stoji u brzojavu sućuti predsjednika Mesića.

Novinar i televizijski urednik Marko Vojković preminuo je u petak u Zagrebu u 77 godini. Na Televiziji Zagreb (današnjoj Hrvatskoj televiziji) radio je kao novinar, a zatim i kao urednik, među ostalim i na mjestu pomoćnika glavnog urednika političko-informativnog programa i glavnog urednika TV programa. Bio je i dopisnik Televizije Zagreb iz New Yorka i Rima te pomoćnik direktora televizije za razvoj. Pri kraju radne karijere u Splitu je bio šef studija Radio-televizije Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙