FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 30. travnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati.
ZAGREB, 30. travnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

PULA - Kardinal Josip Bozanić sinoć je na euharistijskom slavlju u pulskoj Areni, održanom u sklopu Susreta hrvatske katoličke mladeži, poručio mladima da se ne povode za pričama kako se bez rada i znoja može ostvariti nešto u životu. "Krist nikada ne zavarava svoje učenike i nikad ne pokušava marketinškim trikovima zadobiti njihovu naklnost", rekao je Bozanić. Danas se sve želi prikazati kroz novac, zaradu i uspjeh, "ali to je velika zabluda, pogubna za čovjeka. Jer kad bolje promislimo sve najvažnije u životu je besplatno i zapravo nam darovano", rekao je među ostalim Bozanić i pozvao mlade da s Kristom teže istinskoj sreći koja čovjeka ispunjava mirom i unutarnjim zadovoljstvom. Svečano misno slavlje predvodio je kardinal Bozanić uz koncelebraciju 270 svećenika, 15 biskupa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te papinskog nuncija u Hrvatskoj monsg. Francisca J. Lozana.

ZAGREB -Dokumentarni film "Što sa sobom preko dana" Ivone Juka, priča o lepoglavskim zatvorenicima koji se bave engleskim dramatičarem Shakespeareom, osvojio je Grand prix 15. dana hrvatskog filma, koji su dodjelom nagrada jučer završili u kinu Studentskog centra. Nagradu za najbolju režiju dobila je Tanja Golić za kratki igrani film "Nije da znam nego je to tako" i dokumentarni "Čekajte, čekajte". Hrvatskog društva filmskih kritičara podudaraju se s glavnim nagradama Ocjenjivačkog suda 15. dana hrvatskog filma.

ZAGREB - Festival Queer Zagreb završen je sinoć performanceom - modnom revijom "Exposed to Virus and Fashion" (Izloženost virusu i modi) autora Silvija Vujičića, održanom u zagrebačkoj tvornici tekstila - TKZ. Festival Queer Zagreb otvoren je 25. travnja predstavom "Swan Lake, 4 Acts" njemačkoga dramaturga Raimunda Hoghea, reinterpretacijom slavnoga "Labuđeg jezera". U plesnim, kazališnim i modnim programima Festival je okupio umjetnike iz Japana, SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Njemačke i Hrvatske.

RIJEKA - "Cirkus Primitif Balet", autorski balet Staše Zurovca, ravnatelja Baleta riječkoga HNK Ivana pl. Zajca, izveden je sinoć premijerno toj kući. Zurovac je redatelj, koreograf i scenograf predstave. Oblikovao je i svjetlo u predstavi, a kostime je izradila Katarina Radošević Galić. Glazbu koju je Zurovac iskoristio u predstavi skladao je Jean Marc Zelwer za izvođenje u cirkusu. Nastupili su plesači ansambla riječkoga Baleta, a predstava je postavljena u povodu Međunarodnog dana plesa.

ZAGREB - Kratki dokumentarni film "Waterstories" (Priče o vodi) autora Branka Vilusa u produkciji Fade In-a ušao je u selekciju međunarodnoga programa "Envirofilm" festivala koji će se održati u slovačkoj Banskoj Bystrici od 2. do 6. svibnja. U filmu od šest i pol minuta voda je "glavni lik", a snimljen je na lokacijama Rastoka, Lonjskoga polja i jezera Rakitije. Branko Vilus koordinator je za edukaciju Zelene akcije, kaže se u priopćenju Fade In-a.

ZAGREB - Trojica maskiranih i naoružanih razbojnika opljačkali su sinoć u Zagrebu novac koji su iz Lesnine prenosila dvojica zaštitara, doznaje se u Operativnom komunikacijskom centru Policijske uprave zagrebačke. Razbojstvo se dogodilo desetak minuta prije 22 sata na Slavonskoj aveniji. Razbojnici su bili maskirani, a naoružani vjerojatno kalašnjikovima, kažu u policiji. Zasad se ne zna točno niti koliko su novaca odnijeli, a radi se vjerojatno o dnevnom utršku Lesnine, kažu u policiji. Očevid je započeo sinoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙