FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski MI6 oglasima traži novog Jamesa Bonda

LONDON, 28. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Po prvi puta u svojojpovijesti britanska tajna služba MI6 buduće James Bondove traži putemnovinskih oglasa.
LONDON, 28. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Po prvi puta u svojoj povijesti britanska tajna služba MI6 buduće James Bondove traži putem novinskih oglasa.

Tajna obavještajna služba (SIS), poznatija kao MI6, u četvrtak je u više novina dala objaviti oglase za "ljude na koje se može osloniti".

"Mi djelujemo po cijelom svijetu kako bi ovu zemlju učinili sigurnijom i bogatijom", stoji u oglasu pod kolažem fotografija egzotičnih lokacija, zrakoplova i muškarca sa strojnicom i crnom podkapom.

U oglasu se ne navodi mnogo pojedinosti o poslu ali se kaže da služba traži agente, analitičare i lingviste.

Ovaj je potez slijedio nakon što je prošle godine MI6 pokrenuo vlastite web-stranice i pokušaj je da se privuku kandidati s različitim osobnim povijestima. Tradicionalno je ta služba svoje djelatnike neformalno novačila u elitnim i skupim britanskim školama i sveučilištima.

MI6, međutim, na svojim web stranicama potencijalne novake upozorava da neće postati novi Bondovi ali da će imati poticajnu karijeru i, poput njega, služiti svojoj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙