FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski restoran kažnjen zbog zlostavljanja jastoga

RIM, 27. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Talijanski restoran kažnjen jesa 688 eura jer je žive jastoge izložio u ledu kako bi privukaopozornost posjetitelja, a spomenuta je kazna predviđena novim zakonomo zlostavljanju životinja, koje najviše pogađa kućne ljubimce.
RIM, 27. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Talijanski restoran kažnjen je sa 688 eura jer je žive jastoge izložio u ledu kako bi privukao pozornost posjetitelja, a spomenuta je kazna predviđena novim zakonom o zlostavljanju životinja, koje najviše pogađa kućne ljubimce.

Sud u gradu Vicenzi na sjeveroistoku Italije presudio je da je tako izložen jastog oblik zlostavljanja, jer te rakove izlaže polaganoj smrti gušenjem.

"Žalit ćemo se", rekao je Giuseppe Scalesia, vlasnik restorana La Conchiglia D'Oro (Zlatna školjka).

"Kažu da jastozi na ledu pate....Na sudu su ih usporedili s drugim životinjama, poput pasa i mačaka", dodao je.

Tužbu je podigao Gianpaolo Cecchetto, bivši aktivist udruga za zaštitu okoliša, koji je u Scalesievom restoranu s dvoje djece ručao u svibnju 2002. godine.

Italija ima jedan od najoštrijih zakona o zaštiti prava životinja. Rim je u kolovozu zabranio držanje zlatnih ribica, dok je Torino prošle godine donio zakon koji predviđa kaznu od 500 eura za vlasnike pasa koji svoje ljubimce ne šetaju barem tri puta dnevno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙