FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene književne nagrade "Dubravko Horvatić"

ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Tjednik za kulturu Hrvatsko slovovečeras je, u prigodi obilježavanja 11. obljetnice izlaženja, uHrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu dodijelio književnu nagradu"Dubravko Horvatić" Ivanu Grljušiću za priču "Voltaireova smrt" teVeselku Koromanu za ciklus pjesama "Jesam li na prvom mjestu".
ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Tjednik za kulturu Hrvatsko slovo večeras je, u prigodi obilježavanja 11. obljetnice izlaženja, u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu dodijelio književnu nagradu "Dubravko Horvatić" Ivanu Grljušiću za priču "Voltaireova smrt" te Veselku Koromanu za ciklus pjesama "Jesam li na prvom mjestu".

Ocjenjivački sud - u kojemu su bili akademik Dubravko Jelčić, Nedjeljko Mihanović, Hrvoje Hitrec, Ivan Božičević i Stjepan Šešelj - drugu nagradu za prozno djelo dodijelio je Ivanu Boždaru za priču "Zemlja", a treću Neli Eržišnik za memoarsku prozu "Kulturna misija."

Druga nagrada za poetske tekstove pripala je Đurđici Ivanišević za ciklus pjesama "Bog je pokucao na prozor", a treća Malkici Dugeč za pjesme "Sebe ne vidiš nikada".

Od radova pristiglih na natječaj, u Hrvatskom slovu su objavljena 22 prozna i četrdesetak poetskih.

U priopćenju koje je danas dostavila Hini, književnica Đurđica Ivanišević Lieb zahvalila se ocjenjivačkom sudu na nagradi, napomenuvši kako za književni rad ne prima priznanja i nagrade.

Književna nagrada "Dubravko Horvatić" ove se godine dodjeljuje prvi put, a nosi ime po preminulom hrvatskom književniku i prvom uredniku tjednika za kulturu Hrvatskoga slova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙