FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: senatski odbor preporuča ukidanje američke agencije za katastrofe

WASHINGTON, 27. travnja (Hina) - Odbor američkog Senata preporučioje u četvrtak kako bi trebalo ukinuti saveznu agenciju za pomoć u katastrofama koja se loše pokazala u slučaju uragana Katrina izamijeniti je novom organizacijom koja bi izbjegla slične propuste.
WASHINGTON, 27. travnja (Hina) - Odbor američkog Senata preporučio je u četvrtak kako bi trebalo ukinuti saveznu agenciju za pomoć u katastrofama koja se loše pokazala u slučaju uragana Katrina i zamijeniti je novom organizacijom koja bi izbjegla slične propuste.

Preporuka za ukidanje Savezne agencije za krize (FEMA) na vrhu je popisa od 86 preporuka senatskog Odbora za domovinsku sigurnost koje su ukazale da su Sjedinjene Države još uvijek nepripremljene na katastrofe poput uragana Katrina.

Izvješće je zaključilo kako je FEMA toliko onesposobljena godinama lošeg vođenja i nedostatnog financiranja da se ne može popraviti.

"Predlažemo ukidanje FEMA-e i uspostavu snažnije, sposobnije strukture unutar ministarstva domovinske sigurnosti", reklo je izvješće.

Preporuke pozivaju na stvaranje nove agencije, Nacionalne uprave za pripravnost i reakciju koja bi bila odgovorna kako za prirodne katastrofe tako i mogući teroristički napad.

Nova agencija bi i dalje bila u okviru minsitarstva domovinske sigurnosti, ali bi imala izravnu vezu s predsjednikom, za razliku od FEMA-e.

FEMA je žestoko kritizirana zbog nepripremljenosti i spore i neodgovarajuće reakcije na uragan Katrina u kojem je 29. kolovoza prošle godine u New Orleansu i obalnim dijelovima Mississippija poginulo više od 1.300 ljudi, stotine tisuća ostalo bez krova nad glavom, a štete se procjenjuju na desetine milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙