FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Prodi o pogibiji talijanskih vojnika u Iraku

RIM, 27. travnja 2006. (Hina) - Do najnovijeg napada na talijanskevojnike u Iraku došlo je u vrijeme povećanih napetosti zbog političkihproblema posljednjih mjeseci u Iraku, rekao je u četvrtak čelnik Unijelijevog centra i budući talijanski premijer Romano Prodi ponovivšikako je glede povlačenja talijanskih vojnika iz Iraka njegova politika"već duže vremena jasna".
RIM, 27. travnja 2006. (Hina) - Do najnovijeg napada na talijanske vojnike u Iraku došlo je u vrijeme povećanih napetosti zbog političkih problema posljednjih mjeseci u Iraku, rekao je u četvrtak čelnik Unije lijevog centra i budući talijanski premijer Romano Prodi ponovivši kako je glede povlačenja talijanskih vojnika iz Iraka njegova politika "već duže vremena jasna".

Budući talijanski premijer već je uoči nedavnih parlamentarnih izbora u Italiji rekao kako Unija lijevog centra želi povući talijanske vojnike iz Iraka, ali u dogovoru s iračkom vladom.

Prodi je povodom pogibije talijanskih vojnika u napadu koji se dogodio u četvrtak ujutro u Nassiriji, na jugu Iraka, rekao da se "ujedinjuje u boli s obiteljima" poginulih, a duboku sućut zbog smrti talijanskih vojnika izrazio je i predsjednik talijanske republike Carlo Azeglio Ciampi.

Zapovjedništvo talijanske misije Antica Babilonia u Nassiriji priopćilo je da su u napadu na vojni konvoj poginula četiri vojnika, tri Talijana i jedan Rumunj, a još se jedan talijanski vojnik nalazi teško ranjen u talijanskoj poljskoj bolnici, prenose u četvrtak talijanske novinske agencije.

Prema prvim informacijama o napadu konvoj, napadnuta su tri vozila specijalnih postrojbi (MSU), a jedno je potpuno uništeno u eksploziji bombe.

U atentatu na talijansku vojarnu u studenome 2003. poginulo je 19 osoba, od kojih 17 vojnika i dva civila. S današnjom pogibijom trojice vojnika, u Iraku je od dolaska talijanskog kontingenta, koji sada broji 2600 vojnika, poginulo ukupno 39 Talijana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙