FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miloševićev tužitelj navodno optužen za ''seksualno uznemiravanje''

DEN HAAG, 26. travnja 2006. (Hina) - Britanski pravnik Geoffrey Nice,koji je bio glavni tužitelj na haškom suđenju Slobodanu Miloševiću,navodno se nalazi pod istragom zbog optužbi za ''seksualnouznemiravanje'', no tu je informaciju glasnogovornik tužiteljstvaICTY-a u srijedu odbio komentirati.
DEN HAAG, 26. travnja 2006. (Hina) - Britanski pravnik Geoffrey Nice, koji je bio glavni tužitelj na haškom suđenju Slobodanu Miloševiću, navodno se nalazi pod istragom zbog optužbi za ''seksualno uznemiravanje'', no tu je informaciju glasnogovornik tužiteljstva ICTY-a u srijedu odbio komentirati.

Na tjednom brifingu za novinare u Haškom sudu, glasnogovorniku Antonu Nikiforovu postavljeno je pitanje o istrazi nad Niceom zbog ''seksualnog uznemiravanja'', no odgovorio je kako on to ne može komentirati te preporučio novinarima da se obrate ''Odjelu za kadrovske poslove UN-a u New Yorku''.

Potvrdio je kako Nice više ne radi u Tužiteljstvu ICTY-a, da je s njim raskinut ugovor, kao i da je ukinuta dužnost ''glavnog raspravnog tužitelja'' koju je Nice obnašao.

Nice je bio angažiran u ICTY-u samo zbog suđenja Miloševiću, a nakon što je taj slučaj zaključen, ugovor više nije obnavljan, rekao je Nikiforov.

Na pitanje kako će Tužiteljstvo reagirati ako se obećanje vlasti u Beogradu o izručenju optuženog Ratka Mladića do kraja travnja ponovo izjalovi, Nikiforov je kazao kako to neće komentirati do kraja mjeseca, a novu procjenu suradnje Beograda s ICTY-em najavio je za početak svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙