FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinj: krediti mladim poduzetnicima

Sinj: krediti mladim poduzetnicimaSINJ, 25. travnja 2006. (Hina) - Grad Sinj, u kojemu na posao čeka višeod 3.500 uglavnom mladih ljudi, pokrenuo je akciju samozapošljavanja,a u ovogodišnjem je proračunu predviđeno 1,2 miliona kuna zakreditiranje mladih poduzetnika.
SINJ, 25. travnja 2006. (Hina) - Grad Sinj, u kojemu na posao čeka više od 3.500 uglavnom mladih ljudi, pokrenuo je akciju samozapošljavanja, a u ovogodišnjem je proračunu predviđeno 1,2 miliona kuna za kreditiranje mladih poduzetnika.

U Gradskom poglavarstvu danas je ugovore o korištenju kredita potpisalo sedmero mladih poduzetnika koji će taj novac koristiti za realizaciju svojih obiteljskih programa u poljoprivredi i govedarskoj proizvodnji te cvjećarstvu.

Oni su ispunjavali sve uvjete iz natječaja, a pojedinačni iznosi kredita su od 55 tisuća do 100 tisuća kuna. Rok otplate je 5 godina uz kamatnu stopu od 2 posto godišnje.

Za preostali iznos sredstava u proračunu za tu namjenu, a to je oko 600 tisuća kuna, natječaj će biti raspisan u drugoj polovici godine, kazao je gradonačelnik Nikola Tomašević uz napomenu kako gradski program zapošljavanja podupiru Splitsko-dalmatinska županija kao i nadležna ministarstva.

(Hina) xbper yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙