FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mario Suško nominiran za "Forward Poetry Prize"

ZAGREB, 24. travnja 2006. (Hina) - Dvije pjesme Marija Suška nominiranesu za jednu od najuglednijih britanskih nagrada "Forward PoetryPrize", u kategoriji najbolje pojedinačne pjesme tiskane u časopisu,priopćila je danas zagrebačka izdavačka kuća Meandar.
ZAGREB, 24. travnja 2006. (Hina) - Dvije pjesme Marija Suška nominirane su za jednu od najuglednijih britanskih nagrada "Forward Poetry Prize", u kategoriji najbolje pojedinačne pjesme tiskane u časopisu, priopćila je danas zagrebačka izdavačka kuća Meandar.

"Forward Poetry Prize" dodjeljuje se u tri kategorije - za najbolju zbirku poezije, za najbolju debitantsku zbirku te za najbolju pojedinačnu pjesmu.

Suškove nominirane pjesme su "Observing Peace", koju je objavio oksfordski časopis "The Interpreter's House", te "Checkpoint", koju je tiskao "Dream Catcher".

Još neke Suškove pjesme nominirane su za nagrade - američki časopis "Nassau Review" nominirao je tri njegove pjesme za Nagradu Pushcart 2006., a časopis "Branches Quarterly" pjesmu "Stradatelj" iz zbirke "Vječnost na čekanju" za istoimenu nagradu, stoji u priopćenju.

Meandar je izvijestio da su Suškove pjesme zadnjih mjeseci objavili irski "Default", švedski "Ars Interpres", indijski "Taj Mahal Review" te austrijski "Poetry Salzburg Review".

Ta je izdavačka kuća nedavno objavila antologiju moderne židovsko-američke pripovijesti "Obznana postojanja" koju je Suško priredio s Myronom Schwartzmanom i preveo na hrvatski.

Suško je od 1999. u Meandru objavio zbirke "Versus Exsul", "Život poslije", "Čitanje života i smrti" te prijevod integralnog izdanja kultne pjesničke zbirke "Vlati trave" Walta Whitmana.

Mario Suško (1941., Sarajevo) diplomirao je na odjelu za anglistiku u rodnom gradu, a poslijediplomski studij pohađa u Zagrebu te na State University of New York u Stony Brooku, gdje magistrira 1969., a doktorira 1973. kao prvi inozemni student koji je na vrijeme dovršio doktorski program. Do 1977. djeluje u SAD-u, zatim se vraća u Sarajevo i djeluje na Sveučilištu do rata 1992. Od 1993. živi u SAD-u.

Do sada je objavio šezdeset i jednu knjigu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙