FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici TDZ-a obratit će se međunarodnim forumima

ZAGREB, 24. travnja 2006. (Hina) - Radnici bivše Tvornice duhana Zagreb(TDZ), koja je sada u vlasništvu Tvornice duhana Rovinj (TDR), idućihće dana zatražiti pomoć nekih međunarodnih foruma, poput OESS-a ipromatračke misije EU-a, najavio je danas predsjednik Novog sindikataMario Iveković.
ZAGREB, 24. travnja 2006. (Hina) - Radnici bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ), koja je sada u vlasništvu Tvornice duhana Rovinj (TDR), idućih će dana zatražiti pomoć nekih međunarodnih foruma, poput OESS-a i promatračke misije EU-a, najavio je danas predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.

Budući da je korupcija jedna od najvećih prepreka za ulazak Hrvatske u EU, upoznat ćemo međunarodne promatrače s našim slučajem koji je, zapravo, borba protiv korupcije, rekao je Iveković Hini.

Pobunjeni radnici, koji su još 7. travnja zauzeli tvornicu u Jagićevoj ulici, ne mireći se s odlukom Uprave TDR-a o gašenju proizvodnje cigareta u Zagrebu, dogovorili su danas s odvjetnicima iz nekoliko kancelarija zastupanje bez naknade.

Odvjetnički timovi branit će 36 radnika na Općinskom sudu u Zagrebu, gdje je za četvrtak zakazano prvo ročište u vezi tužbe TDR-a za ometanje posjeda.

Pomoći će im i u drugim predmetima, posebice pri ispunjavanju formalno-pravnih preduvjeta za ponovno pokretanje proizvodnje, najavio je Iveković.

Odvjetnici će biti angažirani i u vezi odluke Uprave TDR-a o izvanrednim otkazima za 32 radnika "zbog teških povreda obveza iz radnog odnosa", a sindikat najavljuje idućih dana nove prosvjedne aktivnosti.

"Uprava TDR-a je nakaradno shvatila apel premijera Ive Sanadera da učini dodatne napore kako bi pronašla rješenje sa svojim radnicima", rekao je predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević.

Unatoč takvim pritiscima, radnici su odlučili ustrajati do kraja u svojoj borbi za poništenje privatizacije TDZ-a, ustvrdio je Matijašević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙