FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: Indiana iznenadila New Jersey

NEW YORK, 24. travnja 2006. (Hina) - Bez sudjelovanja Tonija Kukoča(ozljeda leđa) i Zorana Planinića (nije ulazio u igru) u nedjeljunavečer su odigrana četiri susreta 1. kola doigravanja NBA lige, ukojima su u tri slavili domaćini, a jedino se Indiana osladilagostujućom pobjedom kod New Jerseya.
NEW YORK, 24. travnja 2006. (Hina) - Bez sudjelovanja Tonija Kukoča (ozljeda leđa) i Zorana Planinića (nije ulazio u igru) u nedjelju navečer su odigrana četiri susreta 1. kola doigravanja NBA lige, u kojima su u tri slavili domaćini, a jedino se Indiana osladila gostujućom pobjedom kod New Jerseya.

Indiana je slavila sa 90:88 koševima Anthonya Johnsona iz slobodnih bacanja sekundu prije kraja dvoboja u East Rutherfordu. Gosti su vodili gortovo cijelu utakmicu, ali sa minimalnom razlikom, a junak dvoboja bio je Jermaine O'Neal (15), koji je postigao 11 koševa u zadnjoj četvrtini i imao je petlje šutirati kada je bilo najteže. Vince Carter (31, 13 skokova), Nenad Krstić (22) i Richard Jefferson (19) nisu uspjeli spriječiti poraz trećega nositelja Istoka, koji je sada izgubio prednost domaćeg terena.

.

Nijemac Dirk Nowitzki je sa 31 košem i 11 skokova odveo Dallas Maverickse ka pobjedi protiv Memphis Grizzliesa (103:93), koji još uvijek čekaju prvu pobjedu u doigravanju u doduše kratkoj povijesti tog kluba. Ovo im je bio deveti poraz u isto toliko "play-off" utakmica, iako je Španjolac Pau Gasol (24) u drugom poluvremenu zabio 21 poen. Nowitzki je sa 14 koševa u prvom dijelu, uz pomoć Jasona Terrya (20), Jerrya Stackhousea (14) i Erika Dampiera (13, 13 skokova) bio nezaustavljiv i Mavsi su napravili prvi od četiri potrebna koraka na putu ka očekivanome dvoboju sa San Antoniom.

Phoenix Sunssi su svladali LA Lakerse sa 107:102, a junak dvoboja bio je Tim Thomas (22, 15 skokova), uz pripomoć Stevea Nasha (20, 10 asista), koji je postigao ključnu tricu u zadnjim minutama, kada su Lakersi stigli na samo tri koša razlike. Sunsi su vodili sa 14 razlike, no nakraju su Lakersi mogli i slaviti unatoč samo 22 poena najboljega strijelca lige Kobea Bryanta, koji je od 21 pogodio sedam lopti.

Najbolja momčad regularne sezone Detroit Pistonsi očekivano su se lako obračunali sa Milwaukee Bucksima (92:74), čija se igra raspala na tvrdoj obrani domaćina. Rasheed Wallace (22) je postigao čak 17 poena u prvom poluvremenu, a Richard Hamilton je dodao 21 kod Pistonsa, dok je prvi strijelac Bucksa Michael Redd zaustavljen na svega 11 koševa (šut 4:15). U regularnom dijelu sezone je Redd Detroitu u četirti utakmice ubacivao u prosjeku 30 poena, no doigravanje je posve druga priča.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙