FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa čestitao Uskrs pravoslavnim vjernicima

RIM, 23. travnja 2006. (Hina) - Papa Benedikt XVI. je tijekom današnjemolitve Kraljice Nebeske (Regina Caeli) sa svoga prozora na Trgusvetog Petra uputio čestitke za Uskrs pravoslavnim vjernicima ičelnicima Pravoslavne crkve, te naznačio svoju bliskost s onimžiteljima u Srbiji, Rumunjskoj i Bugarskoj koji pate zbog posljedicapoplava.
RIM, 23. travnja 2006. (Hina) - Papa Benedikt XVI. je tijekom današnje molitve Kraljice Nebeske (Regina Caeli) sa svoga prozora na Trgu svetog Petra uputio čestitke za Uskrs pravoslavnim vjernicima i čelnicima Pravoslavne crkve, te naznačio svoju bliskost s onim žiteljima u Srbiji, Rumunjskoj i Bugarskoj koji pate zbog posljedica poplava.

Svoje misli Papa je uputio "braći Istočnih crkava koje danas slave Uskrs". U ozračju današnjeg veselja, rekao je Benedikt XVI., "mnogi od tih naroda u Srbiji, Rumunjskoj i Bugarskoj pate zbog poplava iz proteklih dana. Blizak sam im u molitvi i živo želim da, zahvaljujući prilogu svih, brzo prevladaju ove teške trenutke".

Benedikt XVI. je podsjetio i kako je "milostiva Božja ljubav bila u središtu pontifikata Ivana Pavla II.", te kako se po Evanđelju po Ivanu na današnju nedjelju Uskrsli Isus pojavio svojim sljedbenicima i tako ponovno za osam dana, pa je od samog svog početka kršćanska zajednica počela živjeti u tjednom ritmu, u skladu s ritmom susreta s uskrslim Gospodinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙