FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Festivalu Shakespearea kazališta iz cijelog svijeta

STRATFORD-UPON-AVON, 23. travnja 2006. (Hina/AFP) - Na kazališnomfestivalu posvećenom Williamu Shakespearu, koji se otvara u nedjelju uorganizaciji Royal Shakespeare Company (RSC), biti će tijekom cijelegodine predstavljena djela velikog dramatičara u izvedbi kazališta izcijelog svijeta.
STRATFORD-UPON-AVON, 23. travnja 2006. (Hina/AFP) - Na kazališnom festivalu posvećenom Williamu Shakespearu, koji se otvara u nedjelju u organizaciji Royal Shakespeare Company (RSC), biti će tijekom cijele godine predstavljena djela velikog dramatičara u izvedbi kazališta iz cijelog svijeta.

Festival se održava na 442. godišnjicu piščeva rođenja u rodnom Shakespearovom gradu Stradfordu na Avonu. Svečanost započinje procesijom od rodne kuće do crkve Svetog trojstva gdje je pokopan, a misu će voditi poglavar anglikanske crkve Rowan Williams.

Sedamnaest stranih trupa ponudit će svoje viđenje slavnih djela i to uglavnom na materinjem jeziku. Gledatelji će tako moći vidjeti i slušati Othella na njemačkom, Tita Andronika na japanskom, Macbetha na poljskom, Kralja Lira na mandarinskom, Henrika V na talijanskom...Svoj nastup su najavila i kazališta iz Kine, Brazila i Južnoafričke republike a tu je, osim RSC-a, i 14 britanskih kazališta.

Njujorški Tiny Ninja Theatre će se predstaviti s Hamletom, a zanimljivost je da u predstavi "igraju" minijaturne nindža lutke od plastike.

Gledatelji će moći vidjeti i predstavu "Richard iz Bagdada" u kojoj je radnja Shakespearovog "Richarda III" smještana u Irak Sadama Huseina 80-ih godina.

"Vrlo sam radosna i istinski dirnuta zanimanjem stranih kazališnih kuća i spoznajom koliko su Stratford i RSC njima važni", kazala je direktorica RSC-a Deborah Shaw.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙