FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rasmussen: EU će odluku o Ustavu vjerojatno odgoditi za godinu dana

KOPENHAGEN, 21. travnja 2006. (Hina/AP) - Europska unija vjerojatno ćepričekati još godinu dana prije nego donese odluku o sudbini svojegUstava, koji je na ledu otkako je prošlog ljeta odbačen u Francuskoj iNizozemskoj, ocijenio je u petak danski premijer Anders FoghRasmussen.
KOPENHAGEN, 21. travnja 2006. (Hina/AP) - Europska unija vjerojatno će pričekati još godinu dana prije nego donese odluku o sudbini svojeg Ustava, koji je na ledu otkako je prošlog ljeta odbačen u Francuskoj i Nizozemskoj, ocijenio je u petak danski premijer Anders Fogh Rasmussen.

"Pretpostavljam kako odluka još neće biti donesena", rekao je Rasmussen, predstavljajući vladina stajališta o budućnosti EU-a.

"Očekujem da će razdoblje za razmišljanje u lipnju biti produljeno za još godinu dana", rekao je danski premijer.

Zabrinuti zbog smjera kojim je Europska unija krenula, uključujući planove za nova proširenja, francuski i nizozemski glasači europski su Ustav prošle godine odbacili, zaustavivši proces njegove ratifikacije.

Europski čelnici trebali bi u lipnju ove godine, po planovima austrijskog predsjedništva, donijeti odluku o njegovoj sudbini.

Ustav bi trebao ojačati ulogu Europske unije na svjetskoj pozornici i olakšati joj funkcioniranje.

Da bi stupio na snagu, moraju ga ratificirati sve zemlje članice. To ih je dosad učinilo njih 14.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙