FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena tri nova objekta svinjogojske farme Agro-Promet

SVETIIVANZELINA/ZAGREB, 21. travnja 2006. (Hina) - U kompleksusvinjogojske farme Agro-Promes d.o.o. u Tomaševcu kod Sv. Ivana Zelinedanas su otvorena tri nova objekta kapaciteta 9.000 tovljenika, ainvesticija proširenja farme iznosi 1,2 milijuna eura.
SVETIIVANZELINA/ZAGREB, 21. travnja 2006. (Hina) - U kompleksu svinjogojske farme Agro-Promes d.o.o. u Tomaševcu kod Sv. Ivana Zeline danas su otvorena tri nova objekta kapaciteta 9.000 tovljenika, a investicija proširenja farme iznosi 1,2 milijuna eura.

Farma obuhvaća ukupno šest objekata u sklopu koje je izgrađena i automatizirana mješaona stočne hrane kao i ostala pripadajuća infrastruktura.

U 2006. godini, kako je najavljeno, na toj će se farmi ukupno s novootvorenim objektima proizvesti 45.000 tovljenika.

Pored proizvodnje u okviru farme, u proizvodnju i tov uključeno je još 48 kooperanata s područja sjeverozapadne Hrvatske.

Otvaranju je nazočio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković koji je istaknuo važnost otvaranja ovakvih svinjogojskih objekata.

Naglasio je kako povećanjem domaće proizvodnje možemo konkurirati uvozu istaknuvši kako je u prva dva mjeseca zabilježen pad uvoza svinjogojskih proizvoda i živih životinja za 20 posto, a bilježi se i rast izvoza. Lani je uvoz tih proizvoda i živih životinja iznosio 136 milijuna dolara.

Ministar je rekao kako će se kroz program razvoja svinjogojstva ubrzati izgradnja ovakvih objekata, a podsjetio je i na SAPARD program namijenjen razvoju poljoprivrede.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙