FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 21 sat

ZAGREB, 25. ožujka 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 25. ožujka 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

MINSK - Bjeloruska policija nasilno je prekinula prosvjed pristaša oporbe na glavnom trgu u Minsku jer je postojala opasnost od državnog udara i ubojstva predsjednika Aleksandra Lukašenka, izjavio je u subotu navečer bjeloruski ministar unutarnjih poslova Vladimir Naumov. Prema riječima Naumova, bjeloruska je policija morala stupiti u akciju nakon izjava jednog od oporbenih lidera Aleksandra Kozulina. Tijekom sukoba, rekao je Naumov, ozlijeđen je samo jedan prosvjednik, ali i osam policajaca. Naumov je kazao da je Kozulin počeo pozivati na nasilno uklanjanje vlasti, zauzimanje važnih sigurnosnih instalacija i fizičku eliminaciju šefa države. Naumov je time, osim prekida prosvjeda, opravdao i Kozulinovo uhićenje. Glavni oporbeni čelnik Aleksandar Milinkevič optužio je Kozulina tvrdolinijaštvo. Nakon uspješnog prosvjednog skupa u parku Janka Kupala, rekao je Milinkevič, Kozulin je bespotrebno odveo skupinu prosvjednika u pohod prema glavnom trgu u Minsku što je izazvalo policijsku akciju.

GAZA - Nova palestinska vlada pod vodstvom islamske skupine Hamas prisegu će položiti u srijedu nakon njene ratifikacije, rekao je u subotu Ismail Haniyeh, imenovan za premijera buduće vlade. Palestinska se skupština treba sastati u ponedjeljak i glasovati o povjerenju novoj 24-članoj vladi. Smatra se da će vlada sigurno biti prihvaćeno s obzirom da je Hamas osvojio većinu u parlamentu nakon uvjerljive pobjede na siječanjskim izborima.

VATIKAN - Papa Benedikt XVI uputio je pismo afganistanskom predsjedniku Hamidu Karzaiju u kojem ga moli za milost prema Afganistancu kojem prijeti smrtna kazna zbog preobraćanja s islama na kršćanstvo, objavila je u subotu talijanska novinska agencija ANSA. Papa u pismu "poziva na poštovanje ljudskih prava, što stoji i u preambuli novog afganistanskog ustava", kaže se u vijesti. Iz Vatikana još nema potvrde te vijesti, u kojoj se navodi kako je Papa pismo poslao posredstvom državnog tajnika Vatikana kardinala Angela Sodana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙