FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare Ožbolt: u Velikoj Gorici DC će koalirati s koalicijom SDP-HNS-HSLS

Hrvatska-DC-pressŠkare Ožbolt: u Velikoj Gorici DC će koalirati s koalicijom SDP-HNS-HSLS Demokratski centar (DC) će u VelikojGorici koalirati s koalicijom SDP-HNS-HSLS jer ima konkretnijeprograme, a sporazum o suradnji bit će potpisan u nedjelju kada ćebiti više riječi o programima, rekla je na današnjoj konferenciji zanovinare predsjednica stranke Vesna Škare Ožbolt.

ZAGREB, 21. travnja 2006.(Hina) -

Demokratski centar (DC) će u Velikoj Gorici koalirati s koalicijom SDP-HNS-HSLS jer ima konkretnije programe, a sporazum o suradnji bit će potpisan u nedjelju kada će biti više riječi o programima, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica stranke Vesna Škare Ožbolt.

Odgovarajući na novinarski upit kazala je da će se tada objaviti i raspored vlasti u Velikoj Gorici, dodajući da bi gradonačelnik trebao biti iz SDP-a, dogradonačelnik iz DC-a, a mjesto drugog dogradonačelnika pripalo bi HNS-u. Predsjednik velikogoričkog Gradskog vijeća bio bi iz DC-a, a zamjenici iz SDP-a i HDZ-a, kazala je Škare Ožbolt govoreći o sinoć parafiranom sporazumu o suradnji SDP-ove koalicije s DC-om.

Na upit hoće li preuzeti neku dužnost u Velikoj Gorici Škare Ožbolt je rekla da o tome nije razmišljala i da će o tome odlučiti u stranci, no najavila je da će biti aktivna u političkom životu Velike Gorice.

Upitana je li joj bilo ponuđeno mjesto velikogoričke gradonačelnice Škare Ožbolt je odgovorila da je DC inzistirao na programima, a ne na pozicijama i da su jasno dali do znanja da ne žele političku trgovinu.

Škare Ožbolt je također rekla da se iz DC-ova priklanjanja koaliciji SDP-HNS-HSLS u Velikoj Gorici ne trebaju izvlačiti zaključci za iduće parlamentarne izbore. DC će i dalje zagovarati treću političku opciju u Hrvatskoj, jer su građani pokazali da to žele.

Jučer dogovoreni projekti bit će temelj daljnjeg djelovanja u Velikoj Gorici, kazala je Škare Ožbolt napominjući kako bi da nije postignut dogovor ponudila manjinsku vlast ili SDP-ovoj koaliciji ili HDZ-u.

O projektu Hlapić grada Škare Ožbolt je rekla da se radi o "green field" investiciji kakva je potrebna Velikoj Gorici i da će se nakon donošenja Prostornog plana pronaći investitori.

Komentirajući na traženje novinara tužbu Slavonskog Broda da im je "ukrala" projekt Hlapić grada, Škare Ožbolt je rekla da su to najobičnije gluposti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙