FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC: Smjena direktora HP-a politički motivirana

ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Demokratski centar (DC) drži da jesmjena direktora Hrvatskih pošta (HP) Milana Skoblara političkimotivirana te da su nepodijeljene mirovine povod, a pravi uzrok smjeneprikrivanje Vladine odgovornosti za kašnjenje mirovina, ustvrdio je nakonferenciji za novinare zamjenik predsjednice stranke Joško Morić.
ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Demokratski centar (DC) drži da je smjena direktora Hrvatskih pošta (HP) Milana Skoblara politički motivirana te da su nepodijeljene mirovine povod, a pravi uzrok smjene prikrivanje Vladine odgovornosti za kašnjenje mirovina, ustvrdio je na konferenciji za novinare zamjenik predsjednice stranke Joško Morić.

Vlada se takvim potezom politikantski dodvorava vjernicima i umirovljenicima, smatra Morić i dodaje da je umjesto odgovornosti ministra financija i premijera za kašnjenje mirovina, Vladi puno lakše smijeniti direktora HP-a Skoblara, rekao je Morić nazvavši to bacanjem političke prašine u oči umirovljenicima, vjernicima, ali i svim građanima. Ocijenio je da premijerova bahatost i arogancija cijelu Vladu vode u krizu kriterija i morala.

Neodgovornu i bahatu Vladu razljutilo je što pošta nije u petak i subotu razdijelila sve mirovine i nije prihvatila razumno objašnjenje da se velika količina novca ne može u dva dana razdijeliti na nekoliko stotina tisuća adresa. To razumno objašnjenje je dodatno razjarilo Vladu, pa je održana hitna telefonska sjednica za pokretanje smjene direktora HP-a, rekao je Morić.

Podsjetio je da je bivši direktor HP-a Skoblar prošle godine proglašen najboljim menadžerom u javnim poduzećima i da se Vlada radi dnevno političkih razloga odriče sposobnog i uspješnog menadžera u vlastitom poduzeću.

Odgovarajući na novinarski upit o tijeku pregovora za konstituiranje vlasti u Velikoj Gorici Morić je rekao da će se danas kasno poslijepodne, odnosno večeras, nakon povratka predsjednice stranke Vesne Škare Ožbolt iz SAD-a, održati drugi krug pregovora s predstavnicima SDP-a i HDZ-a te njihovim partnerima. Ocijenio je da je DC trenutno objektivno jednako daleko od obiju strana, no da on osobno očekuje da će do sredine idućeg tjedna to pitanje biti riješeno.

Upitan postoji li mogućnost da se DC ne prikloni ni jednoj strani, Morić je rekao da DC-u nije potrebna koalicija u Velikoj Gorici i da oni koji ga žele za partnera trebaju ponuditi programe.

Na upit je li ponovno moguća kriza vlasti u Velikoj Gorici, Morić je odgovorio da DC ne želi ponavljanje izbora, iako se u konačnici ne boji ni te varijante, ali ne želi dovesti Velikogoričane da ponovno idu na ponovljene izbore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙