FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za sedam novih i obnovu tri postojeće radijske frekvencije

ZAGREB, 5. travnja 2006. (Hina) - Sedam hrvatskih gradova uskoro bitrebalo dobiti po jednu novu radijsku frekvenciju, nakon što je Vijećeza elektroničke medije danas raspisalo natječaj za dodjelu slobodnihfrekvencija i obnovu tri postojeće koncesije.
ZAGREB, 5. travnja 2006. (Hina) - Sedam hrvatskih gradova uskoro bi trebalo dobiti po jednu novu radijsku frekvenciju, nakon što je Vijeće za elektroničke medije danas raspisalo natječaj za dodjelu slobodnih frekvencija i obnovu tri postojeće koncesije.

Natječaj za nove koncesije raspisan je za gradove Split, Pulu i Pakrac, šire područje Karlovca i Benkovca, dio Bakra te područje Žumbreka. Za Benkovac, Bakar i Pakrac već je bio raspisan natječaj ali nije bilo odgovarajućeg ponuditelja, rekao je na sjednici predsjednik Vijeća Denis Peričić.

Za šire područje Sinja i Vukovara te za grad Čakovec dodjeljuju se koncesije jer sadašnjim radijskim nakladnicima uskoro ističe rok.

Godišnje naknade za koncesije raspisane natječajem iznose od 5.000, primjerice za Pakrac do 26.000 kuna za Split. Iznos, naime, ovisi o broju stanovnika na određenom području. Koncesije se dodjeljuju na četiri godine.

Natječaj stupa na snagu objavom u Narodnim novinama, što se očekuje u idućih nekoliko dana. Deset dana od isteka natječajnog roka Vijeće će obavjestiti podnositelje o danu javnog otvaranja ponuda, nakon čega će u roku od mjesec dana donijeti odluku o dodjeli koncesija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙