FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija "Dani borbe protiv melanoma"

ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - U sklopu akcije "Dani borbe protivmelanoma" građani će od 24. do 28. travnja u Klinici za kožne ispolne bolesti Kliničke bolnice Sestara milosrdnica moći obavitibesplatni preventivni pregled kože s ciljem prevencije pojavemelanoma, zloćudne bolesti koja se sve češće pojavljuje zbogpretjeranog izlaganja suncu.
ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - U sklopu akcije "Dani borbe protiv melanoma" građani će od 24. do 28. travnja u Klinici za kožne i spolne bolesti Kliničke bolnice Sestara milosrdnica moći obaviti besplatni preventivni pregled kože s ciljem prevencije pojave melanoma, zloćudne bolesti koja se sve češće pojavljuje zbog pretjeranog izlaganja suncu.

Predstojnica Klinike Mirna Šitum istaknula je na današnjoj konferenciji za novinare da je u prevenciji nastajanja melanoma nužna kvalitetna zaštita kože te, ako se uoče sumnjivi madeži, obvezan posjet specijalisti.

Akcija besplatnih pregleda kože provodi se diljem Europe pod nazivom Euro-melanoma day, a organiziraju je Avene Sun i Oktal Pharma u suradnji s bolnicom Sestara milosrdnica.

Najnovija znanstvena istraživanja o utjecaju sunčevih zračenja na kožu provedena u svakodnevnim i ekstremnim prilikama pokazala su da je u posljednjih desetak godina, zbog oštećenja ozonskog omotača, opasnost od štetnih učinaka ultraljubičastih zraka značajno povećana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙