FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umjereno uživanje u alkoholu ne sprečava kardiovaskularne bolesti

SAN FRANCISCO, 31. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Umjereno uživanje ualkoholu ne sprečava kardiovaskularne bolesti suprotno onome što nekiistraživači sugeriraju, zaključuje se u studiji američko-kanadskeekipe istraživača objavljenoj u četvrtak u SAD-u.
SAN FRANCISCO, 31. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Umjereno uživanje u alkoholu ne sprečava kardiovaskularne bolesti suprotno onome što neki istraživači sugeriraju, zaključuje se u studiji američko-kanadske ekipe istraživača objavljenoj u četvrtak u SAD-u.

Nekoliko studija uspoređivalo je stopu smrtnosti skupine ispitanika koji su prestali piti alkohol zbog bolesti, slabosti ili lijekova s onima koji su nanovo počeli redovito piti alkoholna pića.

Prema tim istraživanjima, ispitanici koji su pili do četiri čaše dnevno imali su nižu stopu smrtnosti od onih koji nisu ponovno počeli s pićem.

No istraživači ističu kako se čini da se ta razlika u smrtnosti objašnjava prije zdravstvenim stanjem onih koji nisu pili nego blagotvorim učincima alkohola kod onih koji su pili.

Istraživači su analizirali 54 studije provedene u Sjevernoj Americi, Europi, Aziji i na Karibima i smatraju da one ne omogućuju zaključak o blagotvornosti umjerene količine alkohola po zdravlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙