FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gazprom upozorio EU da ne blokira njegove planove za širenje

LONDON, 20. travnja 2006. (Hina/AFP) - Ruski državni monopolist upodručju poslovanja s plinom Gazprom upozorio je Europsku Uniju (EU) usrijedu da ne blokira njegove međunarodne ambicije, insinuirajući kakobi političko uplitanje toga bloka moglo kompaniju navesti da zalihekoje su usmjerene prema zapadu preusmjeri na druga tržišta.
LONDON, 20. travnja 2006. (Hina/AFP) - Ruski državni monopolist u području poslovanja s plinom Gazprom upozorio je Europsku Uniju (EU) u srijedu da ne blokira njegove međunarodne ambicije, insinuirajući kako bi političko uplitanje toga bloka moglo kompaniju navesti da zalihe koje su usmjerene prema zapadu preusmjeri na druga tržišta.

U priopćenju koje je sredinom tjedna, nakon sastanka s veleposlanicima EU-a, dao izvršni direktor Gazproma Aleksej Miller, između ostalog stoji: "Pokušaji da se ograniče aktivnosti Gazproma na EU tržištu i da se ispolitizira problem opskrbe plinom, koji je po svojoj prirodi samo gospodarski problem, mogli bi loše završiti".

Upozorenje je došlo nekoliko dana nakon što je britanska vlada dala do znanja da razmatra promjenu pravila o spajanju kako bi blokirala potencijalnu ponudu Gazproma za tamošnjeg dobavljača plina, tvrtku Centrica.

Gazprom je priopćio kako do 2015. namjerava pokrivati 20 posto potreba Velike Britanije za plinom. Miller je na sastanku istaknuo kako je Gazprom još uvijek najveći dobavljač prirodnog plina u Europi.

"Razumijemo kolika je naša odgovornost i stoga ćemo i dalje jamčiti za energetsku sigurnost europskih potrošača", rekao je on, dodavši kako Gazprom ispituje nova tržišta kao što su sjeverna Amerika i Kina te da "konkurencija za energetske resurse raste".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙