FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 20. travnja

ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za četvrtak, 20. travnja
ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 20. travnja

SARAJEVO - Predsjednik Republike Stjepan Mesić sudjelovat će na 10. sjednici Međudržavnog vijeća Hrvatske i Bosne i Hercegovine, čije će izaslanstvo predvoditi predsjedatelj Predsjedništva BiH Sulejman Tihić. Neće biti rasprave o konkretnim rješenjima za neka od otvorenih pitanja, već je predviđen razgovor o aktualnom stanju odnosa između dviju zemalja i u regiji, te o procesu približavanja obje zemlje Europskoj uniji. Također je predviđen i razgovor o mogućem redefiniranju uloge Međudržavnog vijeća.

KABUL - Hrvatsko izaslanstvo na čelu s ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar Kitarović trebalo bi, zbog nepredviđenih teškoća s organizacijom leta, u jutarnjim satima stići u Afganistan te je zbog kašnjenja ponešto izmijenjen program prvog dana posjeta. Izaslanstvo bi trebao primiti afganistanski predsjednik Hamid Karzai a ministrica bi se trebala sastati sa svojim kolegom po dužnosti Abdulahom Abdulahom. Program predviđa i susret s visokim civilnim predstavnikom NATO-a u Afganistanu Hikmetom Cetinom i posjet ženskoj školi u Kabulu.

ZAGREB - Svečano predstavljanje knjige "Temelji diplomacije Svete Stolice" Daniela Miščina, za koju su proslove napisali hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. O knjizi će, među ostalima, govoriti apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Francisco-Javier Lozano (zgrada MVPEI-a, Zrinjevac 7-8, Veliki salon, 12 sati).

ZAGREB - Održat će se Diplomatski forum Instituta za međunarodne odnose (IMO) pod naslovom "Tri pogleda na proces ulaska Hrvatske u NATO", na kojem će govoriti veleposlanici SAD-a, Mađarske i Rumunjske u Hrvatskoj Ralph Frank, Laszlo Mohai i Oana-Cristina Popa (Novinarski dom, Perkovčeva 2, velika dvorana, 11 sati).

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush sastaje se u Bijeloj kući s kineskim predsjednikom Huom Jintaom s kojim će razgovarati o regionalnim i međunarodnim pitanjima, problemu iranskog nuklearnog programa te nastojati učiniti napredak u rješavanju međusobnih razlika poput velikog američkog trgovinskog manjka u razmjeni s Kinom.

BERLIN - Susret njemačke kancelarke Angele Merkel sa španjolskim premijerom Joseom Luisom Rodriguezom Zapaterom.

HAVANA - Fidel Castro prima predsjednika vlade Bjelorusije Sergeja Sidorskog.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Renata Tomašević

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Večer: Duška Gerić Koren

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙