FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gavranove premijere u Bratislavi i Ateni

ZAGREB, 18. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski književnik Miro Gavran imatće dvije inozemne premijere, u Bratislavi 21. travnja komedije "Tražise novi suprug" i u Ateni 28. travnja groteske "Pacijent doktoraFreuda", priopćeno je iz Presscuta.
ZAGREB, 18. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski književnik Miro Gavran imat će dvije inozemne premijere, u Bratislavi 21. travnja komedije "Traži se novi suprug" i u Ateni 28. travnja groteske "Pacijent doktora Freuda", priopćeno je iz Presscuta.

U slovačkom glavnom gradu Bratislavi 21. travnja u kazalištu West bit će premijerna izvedba Gavranove komedije "Traži se novi suprug" u prijevodu Jana Jankoviča, a u režiji Ljube Romana.

U glavnim ulogama nastupaju Zuzana Tlučkova, Joža Pročko i Marian Labuda, a na premijeri će biti nazočan i autor Miro Gavran.

Tjedan dana kasnije, 28 travnja u grčkom glavnom gradu Ateni u teatru Ditiramb će se premijerno izvesti Gavranova groteska "Pacijent doktora Freuda" u prijevodu Lie Karavie, u režiji Mihalisa Zografidisa koji će glumiti lik Hitlera, dok će Freuda igrati Yannis Katsambas, a Hitlerovu djevojku Efi Nohoriti.

Miro Gavran (1961.) smatra se jednim od najizvođenijih živućih hrvatskih književnika. Napisao je trideset i četiri dramska teksta, a njegove su drame doživjele 125 uprizorenja u dvadesetak zemalja. Autor je i sedam romana, pisao je i filmske scenarije, prozne knjige za

mlade i dječje igrokaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙