FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 10,30 sati

ZAGREB, 18. travnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta
ZAGREB, 18. travnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta

JERUZALEM - Izraelski ministar nazvao je u utorak Palestinsku samoupravu "terorističkom državom" nakon palestinskog samoubilačkog atentata počinjenog u ponedjeljak u kojemu je devet osoba ubijeno i zbog čega je izraelska policija stavljena u stanje povišene pripravnosti, javlja agencija AFP. Francuska agencija prenosi i da je izraelska policija u utorak u zoru uhitila u selu na Zapadnoj obali oca samoubojice, čiji je sin Samir Hamad (21), u Tel Avivu u ponedjeljak bombom raznio sebe pri čemu je osim devet ubijenih oko 60 osoba ozlijeđeno.

TEHERAN - Iranska vojska "odrezat će ruku svakome agresoru", izjavio je u utorak iranski ultrakonzervativni predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u govoru održanom u prigodi vojnog mimohoda. "Moćna vojska Islamske Republike Irana u službi je mira i sigurnosti i nije prijetnja ni za koga, ali je za neprijatelje poput meteora", kazao je iranski predsjednik u kratkom govoru. "Ona će odrezati ruku svakom agresoru i posramit će neprijatelja", dodao je. Ahmadinedžad se nije osvrnuo na napise američkog tiska prema kojima uprava predsjednika Georgea W. Busha proučava mogućnost da vojno napadne iranska nuklearna postrojenja.

JAKARTA - Indonezijski trajekt na kojemu je bilo stotinjak putnika potonuo je na istoku te zemlje i zasad su spašena samo dva putnika, priopćila je spasilačka služba. Indonezijska mornarica poslala je brod i zrakoplov u potragu za brodom koji je potonuo u ponedjeljak navečer kod Rote Islanda, 1.900 km istočno od Jakarte. "Vjerujemo da je na brodu bilo stotinjak putnika. No ne znamo stvarnu zapreminu broda, kao ni uzrok nesreće", rekao je za Reuters Hidayat Surati iz indonezijske državne spasilačke službe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙