FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svijet osudio teroristički napad u Tel Avivu

NEW YORK, 18. travnja 2006. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Ujedinjenihnaroda Kofi Annan u ponedjeljak je osudio samoubilački atentat u TelAvivu u kojem je ubijeno 10, a ranjeno 50 osoba i zatražio odpalestinske vlade pod Hamasovim vodstvom da ga jednako tako osudi.
NEW YORK, 18. travnja 2006. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan u ponedjeljak je osudio samoubilački atentat u Tel Avivu u kojem je ubijeno 10, a ranjeno 50 osoba i zatražio od palestinske vlade pod Hamasovim vodstvom da ga jednako tako osudi.

"Annan poziva palestinske vlasti da javno zauzmu jasno stajalište protiv terorističkog čina koji se ne može opravdati, kao što je to učinio palestinski predsjednik Mahmud Abas, i izražava žaljenje što isto još nije učinila i nova vlada", naveo je u priopćenju njegov glasnogovornik Stephane Dujarric.

Predsjednik palestinskih vlasti Mahmud Abas osudio je "teroristički" napad u Tel Avivu i pozvao međunarodnu zajednicu da intervenira kako bi zaustavila "ozbiljno pogoršanje" stanja u regiji.

Bijela kuća je također najoštrije osudila napad u Tel Avivu ističući kako je "riječ o gnusnom terorističkom činu za koji nema nikakva opravdanja ni isprike".

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Javier Solana, uz osudu napada, pozvao je sve strane da spriječe širenje nasilja.

Rusija je "odlučno i bezuvjetno osudila krvavi napad ekstremista u kojemu su još jednom nastradali nedužni", kaže se u priopćenju. "U ovom kritičnom trenutku pozivamo sva tijela vlasti Palestinske samouprave da poduzmu sve kako bi se spriječili protuizraelski napadi, a izraelsku vladu da, unatoč teškim događajima, pokaže suzdržanost i razboritost", dodaje ruska diplomacija.

Francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy osudio je napad u Tel Avivu istaknuvši kako "ništa ne može opravdati taj čin mržnje koji odlučno osuđujem i koji je osudio i predsjednik Palestinske samouprave" Mahmud Abas.

Njemačka vlada "najodlučnije" osuđuje bombaški napad, kazao je njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier pozivajući "novu palestinsku vladu da ispuni svoje obveze na međunarodnom planu, da razoruža terorističke skupine i uništi terorističke infrastrukture".

Napad u Tel Avivu osudila je i Švicarska pozivajući "sve strane na suzdržanost i, u svakoj prilici, na puno poštovanje međunarodnog humanitarnog prava".

Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova ističe u priopćenju da Bern usto očekuje da se "poduzme sve kako bi se pronašli organizatori napada i predali u ruke pravde."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙