FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Za dvije godine zabavni park po uzoru na Gardaland

LJUBLJANA, 18. travnja (Hina) - Veliki zabavni park po uzoru natalijanski Gardaland uskoro će se početi graditi u slovenskom mjestuHajdina, blizu Ptuja, objavili su slovenski mediji.
LJUBLJANA, 18. travnja (Hina) - Veliki zabavni park po uzoru na talijanski Gardaland uskoro će se početi graditi u slovenskom mjestu Hajdina, blizu Ptuja, objavili su slovenski mediji.

Talijanski investitor Preston Barbieri Group i slovenska tvrtka Cross već su osigurali polovicu od 102,3 milijuna eura koliko će stajati gradnja parka čiji će sadržaji tematski biti vezani na znanstvenu fantastiku i junake iz svemira.

Zbog dobre prometne pozicije uz buduću autocestu iz Austrije preko Slovenije i graničnog prijelaza Macelj, investitori posebno računaju na posjetitelje iz Austrije, Hrvatske i susjedne Mađarske.

Za projekt su zainteresirani i investitori iz Europe, te slovenske banke, a uživa i potporu slovenske vlade, izjavio je direktor Crossa Iztok Smaka.

Računa se da će gradnja parka "Megalaksija" trajati između godinu i pol i dvije godine. U parku će biti zaposleno više od 400 ljudi.

"Megalaksija" će imati 150.000 četvornih metara na otvorenom prostoru koji će biti otvoren od travnja do listopada, te 10.000 četvornih metara natkrivenog prostora, koji će raditi cijelu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙