FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 17. travnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 17. travnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

WELLINGTON - Na stadion u Aucklandu na kojem su Rolling Stonesi svirali svoj prvi koncert na Novom Zelandu u sklopu ovogodišnje turneje, nakon žalbi stanara okolnih kuća pozvani su službenici za kontrolu buke. Susjedi su se požalili da je nastup Stonesa bio najbučniji događaj koji se ikada održao na stadionu Western Springs, na kojem se inače redovito održavaju moto-trke i pop koncerti. Jedan je čak na radiju tvrdio da mu se trese kuća. No, prebučne vibracije Jaggera, Richardsa i društva nisu smetale 59-godišnjoj baki Faye Ngatauau koja je novinarima izjavila da "kada bi mogla raditi to što rade oni u svojoj dobi, priuštila bi si seksa, droge i rock'n'rolla koliko bi god mogla". Rolling Stonesi bi u sklopu europske turneje trebali 5. srpnja nastupiti u Zagrebu.

KUALA LUMPUR - Malezijski poslodavci pozvani su da tijekom nogometnog svjetskog prvenstva, koje će početi u lipnju u Njemačkoj, dozvole navijačima da uzmu dopuste, kako ne bi loše utjecali na produktivnost u svojim tvrtkama, objavile su malezijske novine. Ministar za ljudske resurse Fong Chan Onn izjavio je da će nogometni fanovi sigurno ostajati budni preko noći, kako bi gledali prijenose utakmica. Bolje im je da zatraže dopust nego da ih zateknu kako spavaju na poslu, rekao je ministar, dodajući da bi poslodavci trebali prihvatiti zahtjeve za dopustima jer će većina takvih radnika ionako izbjeći posao dok traje nogometno natjecanje. No, s time se ne slaže predsjednik malezijske Udruge poslodavaca Mohamad Jafar Abdul Carrim koji upozorava da bi istovremeni odlazak svih radnika nekog odjela onemogućio tvrtki da funkcionira.

MOSKVA - Ruska policija traži dvije osobe koje su uvjerile jednu rusku studenticu da im plati više od 160.000 dolara kako bi je oslobodili uroka, prenosi u agencija Ria novosti. "Dvije nepoznate žene su joj tvrdile da će je osloboditi uroka u zamjenu za 150.000 dolara i nakit. Procijenjeno je da je studentica oštećena za 4.48 milijuna rubalja (161,800 dolara), navela je agencija pozivajući se na policijsko priopćenje. Žrtva je studentica moskovskog elitnog Državnog instituta za međunarodne poslove. Rusi su jako praznovjerni i godišnje troše velike iznose za različite iscjelitelje i alternativnu medicinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙