FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: napad SAD-a moguć; 200 dragovoljaca samoubojica

ZAGREB, 16. travnja 2006. (Hina) - Bivši iranski predsjednik AkbarHašemi Rafsandžani izjavio je u nedjelju u Damasku da ne isključujemogućnost vojnog napada Sjedinjenih Država na njegovu domovinuupozorivši ih neka to ne čine, a u Iranu zadnjih dana raste brojdragovoljaca za samoubilačke napade, javljaju agencije.
ZAGREB, 16. travnja 2006. (Hina) - Bivši iranski predsjednik Akbar Hašemi Rafsandžani izjavio je u nedjelju u Damasku da ne isključuje mogućnost vojnog napada Sjedinjenih Država na njegovu domovinu upozorivši ih neka to ne čine, a u Iranu zadnjih dana raste broj dragovoljaca za samoubilačke napade, javljaju agencije.

"Iran ne isključuje mogućnost američke agresije na našu zemlju", rekao je bivši iranski predsjednik na konferenciji za novinare održanoj zajedno sa sirijskim potpredsjednikom Farukom al-Šarom, prenijela je sirijska agencija Sana.

Iran je 9. travnja objavio da je uspio obogatiti uran na 3,5 posto te je odbacio zahtjev Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda da odustane od svih aktivnosti obogaćivanja urana do 28. travnja.

"Iran je žrtva psihološkog rata i odlučan je braniti svoja prava", rekao je Rafsandžani ocjenivši da američki napad ne bi bio niti u "interesu SAD-a", prenijela je agencija France presse.

Agencija Reuters javlja da se zadnjih dana oko 200 Iranaca dragovoljno javilo za "misije učenika", odnosno samoubilačkih napada protiv američkih i britanskih interesa.

"Zbog nedavnih prijetnji, počeli smo upisivati dobrovoljce od petka", rekao je Mohamad Ali Samadi, glasnogovornik Odbora za komemoraciju mučenika u svjetskoj islamskoj kampanji.

Rafsandžani je u nedjelju otputovao u Kuvajt, koji je američki saveznik, kako bi raspršio strahove zemalja Perzijskog zaljeva od iranskog nuklearnog programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙