FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izostanak Vijesti HTV-a nepopravljiv profesionalni propust

ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Ravnateljstvo Hrvatskeradiotelevizije (HRT) na današnjoj je izvanrednoj sjednici zaključiloda je izostanak zadnjih Vijesti na Prvom programu HTV-a u noći sponedjeljka na utorak nepopravljiv profesionalni propust Informativnogprograma HTV-a kojim je HRT-u nanesena šteta i povrijeđen ugled,doznaje se od glasnogovornika HRT-a Janosa Roemera.
ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije (HRT) na današnjoj je izvanrednoj sjednici zaključilo da je izostanak zadnjih Vijesti na Prvom programu HTV-a u noći s ponedjeljka na utorak nepopravljiv profesionalni propust Informativnog programa HTV-a kojim je HRT-u nanesena šteta i povrijeđen ugled, doznaje se od glasnogovornika HRT-a Janosa Roemera.

Ravnateljica HTV-a zadužena je da pokrene postupak utvrđivanja odgovornosti neposrednih sudionika i njihovih nadređenih te da glavnom ravnatelju HRT-a predloži odgovarajuće mjere.

"Podsjećajući i na prethodne zamjerke i obveze koje su Informativnom programu HTV-a upućivali Programsko vijeće HRT-a, Ravnateljstvo i Glavni ravnatelj, Ravnateljstvo HRT-a je ravnateljicu HTV-a obvezalo i da dogovori neophodne promjene unutrašnjeg ustroja Informativnog program HTV-a, organizacije rada, kao i druge promjene kojima bi se osigurala visoka profesionalnost, uz poštivanje autonomije i slobode novinara i urednika, u skladu s odredbama zakona, Statuta HRT-a, Etičkog kodeksa i općih akata HRT-a", kazao je Hini Roemer.

Prema pisanju tiska, noćne vijesti trebala je uređivati Dijana Čuljak, no, ona tvrdi da se dogovorila o zamjeni s kolegicom Ljuljanom Sauchom, koja je, pak, po pisanju medija, mislila da se zamjena odnosi na idući ponedjeljak. Kako se na kraju niti od njih dvije nije pojavio, zamjenik glavnog urednika informativnog programa Goran Rotim skinuo je vijesti s programa, navodno u dogovoru s ravnateljicom HTV-a Marijom Nemčić, a protiv Dijane Čuljak podnio prijavu.

No, mediji se pitaju kako je moguće da se od 22 sata, kada je bilo jasno da niti Čuljak niti Saucha neće doći, do emitiranja vijesti u 1 sat iza ponoći nije pronašao novinar koji bi odradio posao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙