FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U "Uljaniku" kršten brod za španjolskog naručitelja

PULA, 11. travnja (Hina) - U pulskom brodogradilištu "Uljanik" danasje kršten tanker za prijevoz naftnih prerađevina i kemikalija "IoannisI", nosivosti 46 tisuća tona, za španjolskog naručitelja, kompanijuIceport Shipping Company Ltd.
PULA, 11. travnja (Hina) - U pulskom brodogradilištu "Uljanik" danas je kršten tanker za prijevoz naftnih prerađevina i kemikalija "Ioannis I", nosivosti 46 tisuća tona, za španjolskog naručitelja, kompaniju Iceport Shipping Company Ltd.

Riječ je o četvrtom i ujedno posljednjem iz serije od četiri broda koje je "Uljanik" izgradio za istog naručitelja dužine 182, širine 32 te visine 17,5 metara koji može razvijati brzinu od 15,3 čvorova.

Kuma brodu bila je nevjesta vlasnika kompanije Carmen de la Torre Vizmanos.

Tanker inače spada u kategoriju manjih ali vrlo operativnih tankera opremljenih za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija.

Ugovori za gradnju četiri tankera za španjolskog naručitelja potpisani su u siječnju 2003. godine, a proizvodnja je započela godinu dana kasnije.

Inače, brod "Ioannis I" porinut je koncem prošle godine, kobilica je položena u kolovozu 2005. godine a primopredaja se očekuje za desetak dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙