FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednica latvijskog parlamenta u Hrvatskom saboru

ZAGREB, 10. travnja 2006. (Hina) - Predsjednica Saeima RepublikeLatvije Ingrida Udre susrela se u ponedjeljak u Hrvatskom saboru spredsjednicima saborskih odbora za europske integracije i turizamNevenom Mimicom i Antom Markovom, priopćila je saborska služba zaodnose s javnošću.
ZAGREB, 10. travnja 2006. (Hina) - Predsjednica Saeima Republike Latvije Ingrida Udre susrela se u ponedjeljak u Hrvatskom saboru s predsjednicima saborskih odbora za europske integracije i turizam Nevenom Mimicom i Antom Markovom, priopćila je saborska služba za odnose s javnošću.

Predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica, prema priopćenju, zahvalio je na potpori koju Latvija pruža Hrvatskoj na putu prema članstvu u EU, ocijenivši suradnju dvaju srodnih odbora hrvatskog i latvijskog parlamenta izuzetno dobrom.

Predsjednica Saeima Ingrida Udre izložila je članovima Odbora za europske integracije izazove s kojima se susretala Latvija tijekom pristupnih pregovora za EU, naglasivši kako je uloga parlamenta u njima iznimno značajna.

Neven Mimica upoznao je goste sa predstojećim zadacima Odbora za europske integracije u svjetlu dovršavanja faze screeninga i započinjanja pregovora sa EU.

Dogovorena je daljnja suradnja dvaju parlamenata na području suradnje s EU.

Predsjednik Odbora za turizam Ante Markov latvijsko je izaslanstvo upoznao s radom Odbora koji je nadležan za potporu donošenju zakonskih propisa iz ovog područja, naglasivši da prihodi od turizma participiraju sa 24 posto u BDP-u.

Udre je istaknula kako su Latviji posebno zanimljiva hrvatska iskustva iz ove domene s obzirom da Latvija pokušava unaprijediti svoj turizam.

U razgovoru su razmijenjena mišljenja o zakonodavnom okviru i stvaranju uvjeta za razvoj turizma koji ne bi narušio prirodne resurse kroz nekontrolirani rast.

Ingrida Udre susrela se i s predsjednikom Hrvatsko-latvijske skupine prijateljstva, Miroslavom Korenikom i članovima Skupine, navodi se u priopćenju.

Ranije tijekom dana Ingrida Udre razgovarala je s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom te s predsjednikom saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordanom Jandrokovićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙