FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udre: Latvija zainteresirana za jačanje gospodarske suradnje s RH

ZAGREB, 10. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska i Latvija imaju dobreparlamentarne odnose, a Latvija je posebice zainteresirana za daljnjeprodubljivanje gospodarske suradnje, izjavili su u ponedjeljak uZagrebu predsjednik hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednicalatvijskog parlamenta (Saeima) Ingrida Udre.
ZAGREB, 10. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska i Latvija imaju dobre parlamentarne odnose, a Latvija je posebice zainteresirana za daljnje produbljivanje gospodarske suradnje, izjavili su u ponedjeljak u Zagrebu predsjednik hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednica latvijskog parlamenta (Saeima) Ingrida Udre.

"Latvija ima velik interes na području gospodarske suradnje Hrvatskom jer je, kao što znate, latvijska brodarska kompanija naručila od hrvatskog brodogradilišta (3. maj) 10 tankera u vijednosti od 450 milijuna dolara", rekla je Udre, koja boravi u službenom posjetu RH, u izjavi za novinare nakon susreta sa Šeksom.

Latvija podržava RH na putu prema Europskoj uniji, a to je pokazala 2005. kad je uz druge dvije baltičke države na razini premijera usvojila takozvanu baltičku deklaraciju kojom je data potpora Zagrebu za otvaranje pristupnih pregovora s EU-om, kazala je Udre.

Isto tako, Riga podržava ulazak Hrvatske u članstvo NATO-a.

Predsjednik Sabora u svojoj je izjavi zahvalio Latviji na potpori glede pridruživanja euroatlantskim integracijama i rekao je da će Hrvatskoj na tom putu svakako pomoći iskustva te zemlje.

"Mislim da ćemo ta iskustva i na parlamentarnoj razini... iskoristiti da Hrvatska izbjegne neke moguće zamke koje može uz latvijsku pomoć izbjeći."

Šeks i Udre su se složili da bi se uvođenjem charter letova na relaciji Riga-jadranska obala unaprijedila i turistička razmjena što je u interesu obje zemlje.

Udre je na kraju pozvala Šeksa u službeni posjet Latviji što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Predsjednicu latvijskog parlamenta primit će premijer Ivo Sanader u utorak ujutro.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙