FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UniCredit planira spojiti poljske banke BPH i Pekao do kraja godine

VARŠAVA, 10. travnja 2006. (Hina/AP) - Talijanska banka UniCreditplanira spojiti poljske banke BPH i Pekao do kraja godine, objavile supoljske regulatorne vlasti na svojoj web stranici u ponedjeljak.
VARŠAVA, 10. travnja 2006. (Hina/AP) - Talijanska banka UniCredit planira spojiti poljske banke BPH i Pekao do kraja godine, objavile su poljske regulatorne vlasti na svojoj web stranici u ponedjeljak.

UniCredit se također obvezao uvrstiti svoje dionice u kotaciju Varšavske burze najkasnije godinu dana nakon zaključenja spajanja te druge i treće po veličini poljske banke.

Sporazum kojim se reguliraju obveze UniCredita prema poljskim regulatorima u zamjenu za njihovo zeleno svjetlo za preuzimanje BHP-a regulatori su potpisali sredinom prošloga tjedna.

Taj sporazum sklopljen je nakon nekoliko tjedana pregovora između poljske vlade i UniCredita, koji BHP želi preuzeti u okviru akvizicije skupine HVB sa sjedištem u Njemačkoj.

Varšava se do prošloga tjedna čvrsto opirala UniCreditovom planu spajanja Pekao i BPH uslijed bojazni da bi njihova fuzija mogla stvoriti monopolista koji bi naštetio poljskom bankarskom tržištu kroz smanjivanje konkurencije i rezanje broja zaposlenih.

U blokiranju preuzimanja Poljska je došla u sukob s Europskom komisijom. Bruxelles je odobrio UniCreditovo preuzimanje HVB grupe, optuživši Varšavu za gospodarski nacionalizam i kršenje pravila slobodnog tržišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙