FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pušten u rad uređaj magnetske rezonancije u zadarskoj bolnici

ZADAR , 10. travnja 2006. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti danas je uzadarskoj Općoj bolnici svečano pušten u rad uređaj magnetskerezonancije.
ZADAR , 10. travnja 2006. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti danas je u zadarskoj Općoj bolnici svečano pušten u rad uređaj magnetske rezonancije.

Prvi put u svojoj povijesti zadarska Opća bolnica ima taj uređaj, koji će bitno povećati kvalitetu i razinu zdravstvenih usluga, rekao je na svečanosti ravnatelj Opće bolnice dr. Zvonimir Vrančić.

Zadarska bolnica se ovim uređajem izdiže iznad prosječne razine usluga koju pružaju bolnice u Hrvatskoj, dodao je.

Cijena uređaja magnetske rezonancije, marke Siemens, iznosila je 10,5 milijuna kuna. Taj veliki iznos u jednogodišnjoj akciji prikupilo je petnaest najpoznatijih zadarskih gospodarskih tvrtaka, koje su odvojile između 300 tisuća i dva milijuna kuna. Sredstvima su pomogle Zadarska županija i Grad Zadar. Stoga je ravnatelj Opće bolnice dr. Vrančić danas uručio zahvalnice donatorima.

Akciju je organizirala Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar.

Uređaj je blagoslovio zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa koji je istaknuo kako je to dokaz da ljubav i zajedništvo mogu rješavati probleme. Na svečanosti su bili brojni gospodarstvenici i zdravstveni djelatnici. Nazočan je bio i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙