FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić čestitao Svjetski dan Roma

ZAGREB, 7. travnja 2006. (Hina) - U povodu Svjetskog dana Roma hrvatskipredsjednik Stjepan Mesić uputio je srdačne čestitke svim pripadnicimaromske nacionalne manjine u Hrvatskoj, podsjećajući kako su Romi jedanod najraseljenijih naroda u svijetu koji je stoljećima proživljavao teškoće da bi osigurao egzistenciju i sačuvao identitet.
ZAGREB, 7. travnja 2006. (Hina) - U povodu Svjetskog dana Roma hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uputio je srdačne čestitke svim pripadnicima romske nacionalne manjine u Hrvatskoj, podsjećajući kako su Romi jedan od najraseljenijih naroda u svijetu koji je stoljećima proživljavao teškoće da bi osigurao egzistenciju i sačuvao identitet.

"Hrvatska donošenjem 'Nacionalnog programa za Rome' i pridruživanjem međunarodnom programu 'Desetljeće za Rome' poduzima posljednjih godina mnoge napore da se poboljša socijalni, prosvjetni i svaki drugi status Roma. Te zadaće se mogu ostvariti samo uz najveće moguće sudjelovanje pripadnika romske nacionalne zajednice u provedbi tih projekata", naveo je Mesić u čestitki.

Izrazio je uvjerenje da će obilježavanje Svjetskog dana Roma pridonjeti jačanju zajedničkih napora tijela javne vlasti i pripadnika romske zajednice, kako bi se što prije ostvarila potpuna integracija Roma u hrvatsko društvo, uz očuvanje posebnosti njihova identiteta.

"Uz želju da već današnji naraštaj romske djece i mladih osjeti pozitivne plodove tih nastojanja, svim pripadnicima romske nacionalne manjine u RH srdačno čestitam Svjetski dana Roma", poručio je hrvatski predsjednik Romima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙