FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić stigao u posjet Južnoj Koreji

SEOUL, 5. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićdoputovao je u srijedu u višednevni službeni posjet Južnoj Koreji,svjetskoj tehnološkoj i gospodarskoj sili s kojom Hrvatska želiunaprijediti gospodarske i trgovinske odnose.
SEOUL, 5. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić doputovao je u srijedu u višednevni službeni posjet Južnoj Koreji, svjetskoj tehnološkoj i gospodarskoj sili s kojom Hrvatska želi unaprijediti gospodarske i trgovinske odnose.

Hrvatski predsjednik susrest će se u četvrtak u glavnom korejskom gradu Seoulu s domaćinom, predsjednikom Roh Moo-hyunom i predsjednikom parlamenta Kim Won-kiem.

Mesić će kasnije u srijedu obići Nacionalni muzej Koreje, instituciju s najvrednijim povijesnim i kulturnim znamenitostima te dalekoistočne zemlje, kao i Seoulski toranj, ultramodernu građevinu koja simbolizira njezin tehnološki napredak i predstavlja glavnu turističku atrakciju korejske prijestolnice u kojoj živi oko 10 milijuna stanovnika.

Očekuje se da će visoki dužnosnici dviju zemalja potvrditi dobre političke odnose koji su uspostavljeni 1992. godine, te izraziti obostranu zainteresiranost za poboljšanje gospodarskih odnosa i povećanje trgovinske razmjene.

Tijekom četverodnevnog posjeta, koji će najvećim dijelom biti posvećen jačanju gospodarske suradnje, predviđen je hrvatsko - korejski ekonomski forum, kao i susreti predsjednika Mesića s čelnicima nekoliko vodećih korejskih tvrtki zainteresiranih za ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙