FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 3. travnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 3. travnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

PEKING - Nekadašnji boksački šampion Mike Tyson posjetio je mauzolej Mao Zedonga i najavio da će istetovirati njegov lik na nadlakticu kako bi odao počast pokojnom kineskom vođi. Dugogodišnji obožavatelj Maoa, Tyson je novinarima priznao da ga je duboko dojmio posjet mauzoleju. "Osjetio sam se nevažnim dok sam se nalazio pored posmrtnih ostataka velikog predsjednika Maoa", rekao je Tyson za Beijing News, dodajući da mu je bila velika čast posjetiti memorijalni centar. Čuveni boksač rekao je da je postao Maov obožavatelj čitajući njegova djela dok je odsluživao zatvorsku kaznu za silovanje tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća.

LOS ANGELES - Nastavak animiranog hita "Ledeno doba", koji se ovog vikenda počeo prikazivati u kinima, zaradio je u tri dana 114 milijuna dolara, objavila je u nedjelju tvrtka 20th Century Fox. U Sjevernoj Americi film je zaradio 70,5 milijuna dolara, što je najveća zarada nekog filma u prvom vikendu prikazivanja ove godine. Njegov prethodnik iz 2002. godine prvog je vikenda zaradio 46 milijuna dolara, a ukupno 176 milijuna. U drugim zemljama u kojima se počeo prikazivati, među kojima su i Meksiko i Argentina, "Ice Age: The Meltdown" je zaradio 43,4 milijuna dolara. Na drugim velikim tržištima, poput Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Japana, Italije i Australije, film, koji je stajao oko 80 milijuna dolara, tek se treba početi prikazivati.

SINGAPUR - Građani Singapura smiju izražavati svoje mišljenje o politici, ali ne smiju ismijavati svoje političare, rekao je singapurski premijer Lee Hsien Loong. "Televizija na Tajvanu pretvara politiku u šalu. U Europi i SAD-u ismijavaju političke ličnosti. To nije dobro", rekao je Lee za kinesku TV. Lee se nada da će na predstojećim izborima njegova stranka PAP osvojiti masovnu potporu birača, te da će oporba izgubiti i jedina dva mjesta koja ima u 84-članom parlamentu. PAP, koji vlada Singapurom neprestano od neovisnosti, nikada nije na izborima, koje je oporba redovito bojkotirala, izgubio više od četiri mjesta u parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙