FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinski premijer naredio militantima da se maknu s ulica

GAZA, 1. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Palestinski premijer i čelnikHamasa Ismail Hanija naredio je u subotu svim militantima ipolicajcima, upletenima u smrtonosne sukobe u pojasu Gaze, da se maknus ulica.
GAZA, 1. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Palestinski premijer i čelnik Hamasa Ismail Hanija naredio je u subotu svim militantima i policajcima, upletenima u smrtonosne sukobe u pojasu Gaze, da se maknu s ulica.

Oružani sukobi između policije i militanata u petak, u kojima su poginule tri osobe, veliki su izazov za Hamas nekoliko dana nakon što je preuzeo vlast.

Do sukoba je došlo kada su članovi Odbora narodnog otpora (PRC), krovne organizacije militanata koji često ispaljuju rakete na Izrael, optužili palestinske snage sigurnosti bliske predsjedniku Mahmudu Abasu da su pomogle Izraelu da ubije jednog njihovog visokog dužnosnika u eksploziji automobila.

Izraelska vojska opovrgnula je bilo kakvu vezu s tom eksplozijom.

Hanija je rekao da je njegova vlada odlučila maknuti militante s ulica kako bi smirila napetost. "To što se dogodilo je opasno i ne smije se ponoviti", rekao je novinarima.

PRC je priopćio da je pristao poslušati poziv palestinskog premijera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙