FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haniyeh: Zapad "rasistički" prema Palestincima

LONDON, 31. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Novi palestinski premijer IsmailHaniyeh rekao je da su Palestinci "zgađeni i umorni od rasističkogpristupa Zapada" sukobu na Bliskom istoku, u članku objavljenom upetak u londonskom Guardianu pod naslovom "Dobar mir ili nikakav mir".
LONDON, 31. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Novi palestinski premijer Ismail Haniyeh rekao je da su Palestinci "zgađeni i umorni od rasističkog pristupa Zapada" sukobu na Bliskom istoku, u članku objavljenom u petak u londonskom Guardianu pod naslovom "Dobar mir ili nikakav mir".

Šef vlade koju je formirao Hamas smatra u britanskom dnevniku da izraelska jednostranost vodi do sukoba i pita se nije li zapadne političare "sram njihove skandalozne dvolične politike".

Ocjenjuje da je Zapad nagomilao zahtjeve Hamasu otkad je taj pokret pobijedio na palestinskim izborima u siječnju, dok usporedivi zahtjevi nisu upućeni Izraelcima uoči glasovanja u utorak. On je podsjetio da je stranka Kadima privremenog izraelskog premijera Ehuda Olmerta pobijedila je na izborima zalažući se u kampanji za utvrđivanje izraelskih granica 2010. bez prethodne konzultacije s palestinskom stranom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙