FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PH šahistice: Nevjerojatna borbenost sudionica

ZAGREB, 27. ožujka 2006. (Hina) - U zagrebačkom hotelu "I" odigrano ječetvrto kolo zatvorenog prvenstva Hrvatske na kojem sudjeluju gotovosve naše najbolje šahistice.
ZAGREB, 27. ožujka 2006. (Hina) - U zagrebačkom hotelu "I" odigrano je četvrto kolo zatvorenog prvenstva Hrvatske na kojem sudjeluju gotovo sve naše najbolje šahistice.

Kao i u trećem kolu, nakon beskompromisnih borbi odlučeno je svih pet partija, a vodeći trolist Vlasta Maček - Mirjana Medić - Kristina Šolić povećao je prednost. Najlakši posao imala je članica ŠK "Lucija" iz Rijeke i prošlogodišnja juniorska prvakinja Hrvatske Kristina Šolić. Protiv neiskusne Snježane Đeno lako je došla do jakog napada na kraljevu krilu, koji je kulminirao neobranjivim matom.

Riječanka Borka Frančišković igrala je vrlo oprezno protiv naše reprezentativke Vlaste Maček želeći izvući pola boda. Bila je blizu cilja, ali je u jednom trenutku previdjela skakača i odmah predala.

Najkvalitetnija je bila partija između mlade Belišćanke Ane Berke i naše jedine velemajstorice Mirjane Medić. Berke je zaprijetila napadom na kraljevu krilu, ali je zavukla topa na nepovoljan položaj. Mirjana Medić je to iskoristila malim taktičkim udarom i osvojila pješaka, pa kvalitetu, te je bijela obustavila otpor.

Prvu pobjedu na prvenstvu postigla je reprezentativka Rajna Šargač, koja je iskoristila pasivnu igru Brigite Štadler i iznudila prijelaz u nadmoćnu završnicu s pješakom više. Realizacija joj nije bila briljantna, ali je ipak spremno dočekala previd figure svoje suparnice. Veliki skok na ljestvici napravila je Riječanka Tina Lukenda, koja je nakon žrtve figure u matnom napadu svladala Zagrepčanku Petru Kruljac.

Rezultati 4. kola:

Berke - Medić 0:1, Kruljac - Lukenda 0:1, Frančišković - Maček 0:1, Šolić - Đeno 1:0 i Šargač - Štadler 1:0.

Poredak na ljestvici:

Maček, Medić i Šolić po 3,5 boda, Berke i Frančišković po 2, Šargač, Štadler i Lukenda po 1,5, Kruljac 1 i Đeno 0.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙