FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potres magnitude 5,5 stupnjeva pogodio južni Japan; nema izvješća o žrtvama i šteti

TOKIO, 27. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Potres magnitude 5,5stupnjeva pogodio je prije podne u ponedjeljak južni Japan, ali nemanikakvih izvješća o ozlijeđenima i šteti, izvijestila je japanskaMeteorološka agencija.
TOKIO, 27. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Potres magnitude 5,5 stupnjeva pogodio je prije podne u ponedjeljak južni Japan, ali nema nikakvih izvješća o ozlijeđenima i šteti, izvijestila je japanska Meteorološka agencija.

Nisu upućena niti upozorenja o tsunamiju nakon potresa. Epicentar potresa je oko 50 kilometara pod morem uz istočnu obalu najjužnijeg japanskog otoka Kyushua.

Mediji javljaju da se potres osjetio oko 15 sekundi, ali da nije bilo nikakvih većih smetnji u željezničkom prijevozu niti u opskrbi električnom energijom, nikakva utjecaja nije imao i na rad japanskih nuklearki.

Potres se nije osjetio u Tokiju koji je oko 800 kilometara sjevernije.

Potresi su uobičajena pojava u Japanu koji leži na jednom od najaktivnijih seizmičkih područja u svijetu. U Japanu se, naime, dogodi 20 posto svih svjetskih potresa magnitude od šest ili više stupnjeva.

U listopadu 2004. potres magnitude 6,8 stupnjeva pogodio je područje Niigate u sjevernom Japanu pri čemu je poginulo 40 osoba, a više od tri tisuće ih je ozlijeđeno.

Najjači potres, magnitude 7,3 stupnjeva 1995. je pogodio grad Kobe i usmrtio više od 6.400 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙