FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abbs se ne protivi izglasavanju povjerenja Hamasovoj vladi

RAMALLAH, 25. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Predsjednik palestinskasamouprave Mahmud Abas izjavio je u subotu da se unatoč primjedbama naprogram Hamasa neće u ponedjeljak usprotiviti izglasavanju povjerenjanovoj palestinskoj vladi pod vodstvom toga militantnog pokreta.
RAMALLAH, 25. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Predsjednik palestinska samouprave Mahmud Abas izjavio je u subotu da se unatoč primjedbama na program Hamasa neće u ponedjeljak usprotiviti izglasavanju povjerenja novoj palestinskoj vladi pod vodstvom toga militantnog pokreta.

"Predsjednik neće upotrijebiti prava koja mu pruža zakon i dopustit će da se vlada predstavi u parlamentu u ponedjeljak i da se nakon toga glasa o njezinu povjerenju", navodi se u priopćenju Abasova ureda.

Abas se poziva na "poštivanje demokratskog procesa" i naglašava da novoj vladi treba "pružuti prigodu da preuzme svoje odgovornosti".

Abasova se glavna primjedba odnosi na činjenicu da Hamasov program ne priznaje nadmoć Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO), krovne organizacije svih palestinskih frakcija i pokreta.

PLO, koji je u srijedu zatražio da Hamas dopuni svoj program i uključi jasno priznanje PLO-a kao krovne organizacije, potpisalo je 1993. s Izraelom sporazum koji je omogućio osnivanje palestinske samouprave godinu dana kasnije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙