FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PLO poziva Hamas na izmjenu političkog programa

RAMALLAH , 22. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Palestinska oslobodilačkaorganizacija (PLO) u srijedu je pozvala radikalni palestinski pokretHamas da izmijeni svoj politički program kojim ne priznaje vrhovnuvlast PLO-a, izjavio je član njegova Izvršnog odbora Tayssir Khaled.
RAMALLAH , 22. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) u srijedu je pozvala radikalni palestinski pokret Hamas da izmijeni svoj politički program kojim ne priznaje vrhovnu vlast PLO-a, izjavio je član njegova Izvršnog odbora Tayssir Khaled.

"Izvršni odbor PLO-a poziva vladu Hamasa da izmijeni svoj politički program", kazao je Khaled. Članovi Izvršnog odbora PLO-a sastali su se pod predsjedanjem njegova šefa i predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa, kako bi razmotrili program vlade Hamasa.

Hamas je odbio priznati PLO, krovnu organizaciju palestinskih pokreta, kao jedinog legitimnog predstavnika palestinskog naroda.

"Predsjednik Abas uputit će pismo upravi Hamasa u kojemu će objasniti svoje stajalište o programu pokreta koji je neprihvatljiv. Uprava Hamasa morala bi ponovno razmotriti i predstaviti potpuno novi program, uzimajući u obzir interes palestinskog naroda", kazao je Khaled.

"U programu Hamasa ne spominje se da je PLO jedini legitimni predstavnik palestinskog naroda te će predsjednik Abas od uprave pokreta tražiti da se program nadopuni kako bi se prilagodio politici PLO-a", rekao je.

Hamas, pobjednik palestinskih parlamentarnih izbora, odbacio zahtjeve PLO-a istaknuvši da su "nelegitimni" i "neprihvatljivi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙