FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lamy zatražio od trgovinskih sila ustupke u pregovorima o liberalizaciji trgovine

ŽENEVA, 23. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Izvršni direktor Svjetsketrgovinske organizacije (WTO) Pascal Lamy pozvao je u četvrtakEuropsku uniju, SAD i velike zemlje u razvoju na ustupke u pregovorimao liberalizaciji svjetske trgovine, koji se nalaze na prekretnici.
ŽENEVA, 23. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Izvršni direktor Svjetske trgovinske organizacije (WTO) Pascal Lamy pozvao je u četvrtak Europsku uniju, SAD i velike zemlje u razvoju na ustupke u pregovorima o liberalizaciji svjetske trgovine, koji se nalaze na prekretnici.

"Sudbina ciklusa pregovora bit će odlučena u 40 dana prije kraja travnja", kazao je Lamy u nastupu pred odborom Europskog parlamenta za međunarodnu trgovinu.

Pregovarači u WTO-u ulažu velike napore kako bi oživjeli pregovore i do 30. travnja uspješno premostili razlike u stavovima o carinama na poljoprivredne i industrijske proizvode.

Lamy je ustvrdio da je napredak moguć samo ako SAD, EU i takozvana grupa novih trgovinskih sila G20 pristanu na ustupke u pitanjima koja smatraju važnima.

"SAD mora učiniti ustupak na području pomoći svojim poljoprivrednim proizvođačima, EU mora učiniti ustupak u pitanju carina na poljoprivredne proizvode a G20 na pitanju carina na industrijske proizvode", objasnio je izvršni direktor WTO-a.

Iako su sve strane već učinile određene ustupke, "zbroj njihove tri ponude jednostavno nije dovoljan", zaključio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙